Aroniafudge: konfekt med hvid chokolade, pistacie og aroniabær
Aroniafudge er farligt god. Kombinationen af chewy fudge, knasende salte pistacienødder, hvid chokolade og let syrlige karamelliserede aronia er vildt lækker.
Forb. tid30 minuttermin
Tid i køleskabet4 timert
Samlet tid4 timert30 minuttermin
Ret: Konfekt
Køkken: American
Servings: 25stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Form på ca. 13x13 cm nemmest med tilhørende låg - jeg bruger en opbevaringsbøtte i glas.
Ingredienser
Karamelliserede aroniabær
100aronia(kan erstattes af blåbær)
½dlsukker
½dlvand
Fudge
200g1/2 dåse kondenseret mælk
200ghvid chokolade
½tsk.vaniljepulver
40gsaltede pistacienødderuden skal
Sådan gør du
Karamelliserede aroniabær
Kog vand, sukker og aroniabær op op, og lad det simre 10 minutter. Bruger du blåbær, kan du nøjes med 5 minutter.
Hæld bærrene gennem i sigte og lad dem dryppe af (brug siruppen til aroniasnitter som beskrevet ovenfor eller til is)
Bred bærrene ud på en rist og sæt den i airfryeren med et stykke bagepapir under, så overskydende saft drypper af på bagepapiret. Har du ikke en rist, som bærrene kan ligge i, kan bærrene også lægges direkte på bagepapiret.
Giv bærren 20-25 minutter i airfryer ved 120 grader. Blåbær behøver ikke helt så længe. De er stadig lidt klistrede, så flyt dem hurtigt fra risten over på bagepapiret med to gafler, så de ikke sætter sig fast i risten.
Fudge
Klip to brede strimpler af bagepapir på 13 cm i bredden. Læg bagepapiret i en firkantet form på ca. 13x13 cm. Lad lidt bagepapir hænge ud over kanterne, så fudgen kan løftes op af formen, når den er færdig.
Varm kondenseret mælk, hakket hvid chokolade og vaniljepulver op i en gryde til chokoladen er smeltet. Det brænder let på, så sørg for at røre godt.
Tag gryden af varmen og vend aroniabær og pistacienødder i massen.
Hæld blandingen i formen og bank den evt. let, så overfladen bliver jævn.
Læg låg på beholderen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.