Avocadoens energigrød med rødkål og aronia (eller blåbær)
Denne opskrift bygger på Oluf Borbye Pedersens "professorens grønne energigrød". Her får du den i en lilla version med rødkål, gulerødder, appelsin og aronia.
Forb. tid20 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Morgenmad
Diæt: Glutenfri, Lavt laktoseindhold, Vegansk
Servings: 1portion
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Blender, (en god foodprocessor kan også bruges)
Ingredienser
¼økologisk citronhele citronen uden kerner (ca. 15 g)
½økologisk appelsinsaft (ca. 50 g) - gem skallen til pynt
1stump ingefær10 g
Mynte og/eller citronmelisse
En håndfuld salatmix med røde salatbladeca. 25 g.
50garoniakan erstattes med blåbær eller brombær
200gulerødderca. 3 gulerødder
200grødkål
15gmandler
lidt te til at justere konsistensen og gøre det nemmere at blende
Topping
15gvalnødderevt. de røde
Blåbær
Brombær
Blå druer
Sådan gør du
Rengør frugt og grøntsager.
Riv skallen af appelsinen - den skal gemmes til pynt.
Pres appelsinen.
Skær citronen i små stykker og fjern alle kerner.
Put appelsinsaft, citronstykker, mandler, salatblade og krydderurter i blenderen.
Blend til det er findelt og tilsæt så kål og gulerødder og blend til grøden er jævn.
Anret i en stor skål med de forskellige slags topping ovenpå.