Gudesmuk salat med avocadodressing, avocado, brombær og saltmandler. Salaten har det hele: sprødt, knasende, blødt, sødt, syrligt, salt, stærkt og cremet.
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid30 minuttermin
Ret: Salat
Køkken: Brasiliansk
Diæt: Vegansk, Vegetarisk
Servings: 6personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Stavblender, blender eller minihakker (du skal bruge en blender eller minihakker for at opnå den cremede konsistens på avocadodressingen)
Ingredienser
Salat
200grød og grøn spidskålhalvt af hver
2spsk.vinaigrette(kan erstattes af ½ spsk. rødvinseddike, 1 knsp. sennep og 1 ½ spsk. olivenolie)
50grucola
50gfeldsalat
150gtomater i forskellige farver
1Avocado
50gsaltmandler
100gbrombær
Avocadodressing
1avocado
2spsk.creme fraiche
1spsk.citron
½tsk.flydende honning
1spskdild finthakkethvis der er i sæson - eller ½ tsk. tørret dild
½tsk.tamari(kan undlades)
Salt og peber
Pynt
Stedmoderblomster eller hornvioler
Sådan gør du
Snit spidskålen fint.
Hvis du ikke allerede har en færdig vinaigrette, så rør ½ spsk. rødvinseddike, 1 knsp. sennep, salt og peber og 1 ½ spsk. olivenolie sammen.
Bland spidskål med vinaigrette.
Læg de små salatblade i bunden af fadet.
Læg spidskål i ovenpå.
Blend alle ingredienserne til avocadodressingen sammen og smag til med salt og peber.
Fordel små klatter af avocadodressingen over salaten.
Skær tomater i halve og avocado i tern og fordel over spidskålen.