Rabarberkagen er et hit hos børn; vi kalder den også maoam-kage. Den består af en karamelliseret bund med rabarbermousse. Kan bages i bradepande eller tærtefad.
Forb. tid45 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Tid i køleskabet8 timert
Samlet tid9 timert15 minuttermin
Ret: Kage
Diæt: Glutenfri
Servings: 8stykker (eller op til 32)
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Foodprocesser
Bradepande 20x40 - eller -
Et tærtefad 25 cm i diameter
Ingredienser
Rarbarberkompot
300grabarber6 tynde stilke
250gsukker
½vaniljestang
Tærtebund
120gsmørkoldt
170gfarin
150gmandelmel
½tsk.stødt ingefær
Rabarberfyld
80gsukker
3æg
Rarbarberkompotten(afkølet)
1økologisk citron - skallen
2spsk.citronsaft
2spsk.majsstivelse*
Sådan gør du
Rabarberkompot
Skær (eller klip) rabarberne i mindre stykker og put dem i en gryde med sukker og vaniljekorn (put også vaniljestangen i gryden)
Der skal ikke vand i, så kog lige så forsigtigt i starten, til rabarberne begynder at væske.
Kog rabarberne til de er møre, og kompotten ikke er for fugtig, 5-10 minutter.
Fisk vaniljestangen op og hæld rabarberne i en foodprocesser. Kør til massen er jævn.
Lad kompotten køle af i køleskabet (du kan godt lave den dagen før).
Tærtebund
Tænd ovnen på 175 grader varmluftsovn.
Put alle ingredienserne i foodprocessoren. Du kan også samle dejen hurtigt med hænderne, som man samler en mørdej.
Kør til massen lige akkurat er samlet.
Tryk massen ud i et tærtefad eller bradepande beklædt med bagepapir. Hvis det klistrer, kan du dyppe fingrene i lidt koldt vand. Hvis du vælger tærtefadet, tryk da dejen lidt op ad kanterne.
Forbag tærten i 10 minutter.
Rabarberfyld
Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
Pisk rabarberkompotten i sammen med fintrevet citronskal og ingefær.
Rør majsstivelsen ud i citronsaften og pisk det i blandingen.
Hæd det oven på den forpagte bund og bag tærten videre i 30-45 minutter (kagen må ikke blævre i midten, når du trækker den ud).