Syltetøj af cherimoya er umanerligt lækkert med lime, hvor det får den helt rette balance mellem sødt og syrligt, som er så lækkert i syltetøj, fx til pandekager.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid7 minuttermin
Samlet tid17 minuttermin
Ret: Syltetøj
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn kan også koges i gryde
Ingredienser
1cherimoyaca. 100 g
1økologisk limesaft og skal
50gsukker
Sådan gør du
Halver cherimoyaen og fjern den brune streng, der udgår fra stilken. Skrab kødet ud med en ske og pil alle kernerne ud, fx med en urtekniv eller lille spids gaffel (pålægsgaffel).
Mos kødet lidt - også for at sikre, at du ikke har overset nogen af kernerne.
Vej halv så meget sukker af, som der frugtkød fra cherimoyaen.
Tilsæt fint revet skal fra lime plus saften.
Put det hele i en skål, der tåler mikorovn.
Kog i to minutter ved fuld effekt.
Kog 5 minutter ved lav effekt.
Husk at røre flere gange undervejs. Især i starten. Sukkeret skal være helt opløst.
Har du ikke mikroovn, kan du koge syltetøjet i gryde, til det begynder at tykne.
Hæld på et rengjort, skoldet glas og opbevar i køleskabet.