Det særlige ved denne opskrift på hyldeblomstsaft er, at både vand og sukker koges op for ekstra holdbarhed. Pulpen laves til den lækreste hyldeblomstmarmelade.
Forb. tid30 minuttermin
Tilb. tid1 timet
Trækketid72 timert
Samlet tid73 timert30 minuttermin
Ret: Drinks, Syltetøj
Køkken: Dansk
Servings: 3liter + 3 glas syltetøj
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
Hyldeblomstsaft
50hyldeblomstskærme
2kgsukker
3citroner(økologiske)
50gcitronsyre
2lvand
Hyldeblomstsyltetøj
Pulp af hyld og citron
Lige så meget sukker som pulpca. 500 g
Sådan gør du
Hyldeblomstsaftevand
Kog vand og sukker op.
Imens klippes blomsterne af stænglerne.
Skæl citronskallen af. Pil det hvide af citronen og kasser det.
Skær citronerne i skiver og sørg for at fjerne alle kerner fra citronen.
Sluk for gryden, når sukkermassen koger og hæld alle ingredienserne i.
Lad hyldesaften trække 3-5 dage i køleskabet.
Sigt hyldesaften gennem et klæde og hæld det på rengjorte, skoldede flasker.
Hyldeblomstmarmelade
Blend citron-hyldeblomst-pulpen til en grov masse.
Vej pulpen og tilsæt lige så meget sukker.
Hvis pulpen er meget tør, så tilsæt lidt vand.
Kog marmeladen forsigtigt med låg i i 5-10 minutter.
Hæld hyldeblomstmarmeladen på rengjorte, skoldede glas.
Noter
Hyldeblomstsaften blandes i forholdet 1:4, dvs. 1 del saft til fire dele vand.