Sommermarmelade med jordbær, rabarber, lidt citron og et strejf vanilje - helt uden tilsætningsstoffer. Opskrift i mikroovn som er velegnet til små portioner.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Ret: Syltetøj, Syltning
Køkken: Dansk
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn
Ingredienser
100gjordbær og rabarber ca halvt af hver(friskhøstede)
100gsukker
En lille stump vaniljestangbrug bare en, hvor vaniljekornene er brugt
2tsk.citronsaft
Sådan gør du
Skær jordbær og rabarber i små stykker. Jeg skærer dem i bittesmå stykker, for at marmeladen ikke skal have store klumper. Hvis du bedre kan lide, at syltetøjet har tydelige stykke frugt, så skær det knap så fint.
Put dem i et glas, der tåler mikrobølgeovnen.
Tilsæt sukker, citronsaft og vanilje.
Rør rundt til frugten safter.
Sæt skålen i mikroovnen og start med at koge ved fuld effekt i 2 minutter.
Skru ned for effekten og kog videre ved lav effekt til marmeladen har den rette konsistens. Kogetiden er lidt længere end andre marmelader i mikroovn, så det tager op til 10 minutter ved lav effekt. Se skema over kogetider ved større portioner efter opskriften.