Koldbrygget iskaffe - nemmeste iskaffe med mild kaffesmag
Hvis du er til mild og rund kaffe, skal du prøve iskaffe af koldbrygget kaffe. Koldbrygget kaffe er ikke bitter og smager skønt selv uden mælk eller sukker.
Forb. tid12 timert
Tilb. tid5 minuttermin
Samlet tid12 timert5 minuttermin
Ret: Drinks
Servings: 1glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
stort glas eller kande med låg
kaffekværn
Ingredienser
Koldbrygget kaffe
20gkaffe, mellemfint malet
2 dlkoldt vand
Version 1: Koldbrygget iskaffe
1dlkoldt vand
isterninger
Version 2: Koldbrygget islatte
1dlmælk
isterninger
Sådan gør du
Kværn kaffebønnerne mellemfint.
Hæld det malede kaffe i et glas med låg sammen med koldt vand.
Rør rundt, sæt låg på, og lad kaffen stå ved stuetemperatur 12 timer.
Filtrer kaffen gennem et kaffefilter. Hvis du har en kaffetragt, kan du lægge kaffefiltret i den. Ellers brug en sigte. Stil kaffen i køleskabet, til du skal bruge den.
Herefter kan du vælge, om du vil lave iskaffe (version 1) eller islatte (version2)
Ønsker du at tilsætte sukker, så blend det i kaffen med en stavblender, inden du tilsætter de øvrige ingredienser