Du kender nok snickerskage? Den lækre konfektkage med peanuts, karamel og chokolade. Her får du opskriften på luksus snickerskage med marcipan og uden hvedemel.
Tilb. tid35 minuttermin
Bagetid25 minuttermin
Samlet tid1 timet
Ret: Kage
Diæt: Glutenfri
Servings: 8stykker
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Tærterfad på 22 cm i diameter
Ingredienser
Kagebund
100gsukker
2tskvaniljepulver
150gmarcipan
125gsmørblødt
3æg
1tsk.bagepulver
65gmandelmel
200gpeanuts
Karamel
¾dlpiskefløde
¾dlsirup
1,5spskkakao
1,5dlsukker 140 g
35gsmør
Overtræk
100gchokolade
Sådan gør du
Kagebund
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Riv marcipan groft, og pisk det sammen med sukker og vanilje til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
Sigt bagepulver ned i en skål med mandelmelet, bland det lidt, og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Smør tærtefadet og hæld dejen i.
Fordel peanuts over dejen, og tryk dem let ned i dejen.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min. Den skal ikke blævre, når du trækker bageristen ud af ovnen. Stik i kagen med en træpind for at tjekke, om den er færdig.
Karamellag
Put alle ingredienserne til karamellen i en gryde og varm op til det koger, mens du rører.
Lad karamellen småkoge ved svag vame i knap 10 minutter under omrøring.
Hæld karamellen over kagen. Læs ovenfor, om forskellen på, hvornår du hælder karamellen over kagen.
Lad kagen køle lidt af.
Chokoladelag
Hak chokoladen, smelt den og fordel chokoladen over kagen. Jeg synes, det er nemmest, hvis kagen ikke er helt kold.
Spis kagen, snasket, som den er, eller sæt den i køleskabet til dagen efter, hvor du kan skære den i pæne stykker.