Solbærsyltetøj kan laves i mikroovn på under 10 minutter. Rom og solbær går rigtig godt sammen, så tilsæt evt. rom for en voksenversion. Herunder får du opskriften ved brug af 100 g bær og 150 g bær, da kogetiden afhænger af mængden.
Forb. tid2 minuttermin
Tilb. tid7 minuttermin
Samlet tid9 minuttermin
Ret: Syltetøj
Servings: 1glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn (kan også koges i gryde)
Ingredienser
100 g bær
100gsolbær
½dlvand
100gsukker
1tsk.romkan undlades
150 g bær
150gsolbær
¾dlvand
150gsukker
2tsk.romkan undlades
Sådan gør du
100 g bær
Bland bær og vand.
Sæt i mikroovnen fuld effekt (900 W) i 2 minutter.
Tilsæt sukker og rør rundt.
Kog i 2 minutter fuld effekt (900W). Rør rundt en gang imellem til sukkeret er opløst·
Kog i 3 minutter ved lav effekt.
Tilsæt evt. rom.
150 g bær
Bland bær og vand.
Sæt i mikroovnen fuld effekt (900 W) i 3 minutter.
Tilsæt sukker og rør rundt.
Kog i 3 minutter fuld effekt (900W). Rør rundt en gang imellem til sukkeret er opløst·