En frisk og lækker salat af spidskål med fint skårne stykker af knoldselleri, rucola og pære, ristede hasselnødder og en dressing med estragon, sennep og citron.
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid30 minuttermin
Ret: Salat
Diæt: Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
200gsellerica. 1/2 lille eller 1/4 stor selleriknold. Kan ersattes af mere spidskål.
300gspidskålca 1/2 lile spidskål eller 1/4 stort
35grucola
1pære
40ghasselnødder
Dressing
2spskmayonnaise
6spskA38
1tskdijonsennep
2spskcitronsaftca 1/2 citron
1/2-1spskestragonKan erstattes af purløg (juster mængden alt efter om det er tørret eller frisk)
salt og peber
Sådan gør du
Bag nødderne i airfryer ved 140 grader i 5 minutter eller rist dem på en tør pande.
Når hasselnødderne er kølet af, kan du "nulre" det meste af skallen af med et viskestykke.
Skræl sellerien. Det er nemmest at gøre med en kniv. Skær sellerien i små tern ved at skære tynde skiver af selleriknolden, som du skærer på langs og på tværs.
Skær spidskål fint.
Skær pæren i tern (behold skrællen på)
Bland ingredienserne til dressingen sammen.
Bland spidskål og selleri sammen med dressingen.
Læg rucola i bunden af et fad
Læg spidskål og selleri ovenpå og top med pærestykkerne og de ristede nødder.