Syltetøj i mikroovn er en hurtig og nem måde at lave syltetøj. Metoden er rigtig god, hvis du har lidt frugt eller bær til overs, og du undgår madspild
Forb. tid3 minuttermin
Tilb. tid7 minuttermin
Samlet tid10 minuttermin
Ret: Syltetøj
Køkken: Dansk
Servings: 1glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Glas som kan tåle kogning Gerne med låg
Mikroovn
Ingredienser
100gfrugt eller bær
50gsukker
En form for krydringfx vanilje, citron, stjerneanis, ingefær, rom, valnødder
Sådan gør du
Skær frugten i små stykker
Bland sukker og frugt i en skål eller et glas, der tåler kogning i mikroovn. Lad det stå lidt, til frugten har afgivet lidt saft. Tilsæt evt. krydderi.
Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt efter det første minut. Pas på - glasset bliver meget varmt.
Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 180-350 W, til det har en passende konsistens. Det tager ca. 5 minutter. Mikroovne er forskellige, så hold øje med syltetøjet, mens det koger, og rør rundt ca. hver minut i starten til sukkeret er opløst. Juster mikroovnens effekt, hvis syltetøjet enten går af kog eller koger for vildt.
Fisk evt. krydderi op, og sæt låg på glasset.
Noter
Opbevar i køleskab, hvis du bruger halvt så meget sukker som frugt. Skal syltetøjet være langtidsholdbart uden for køleskabet, bruger jeg lige dele frugt og sukker.