Tomatsalat med heirloom-tomater, feta og rabarberdressing
Tomatsalat med de flotte heirloom-tomater (eller andre farvede tomater), feta og basilikum. Dertil rabarberdressing af bagte rabarber, olivenolie og honning.
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid30 minuttermin
Ret: Salat
Diæt: Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer (til at bage rabarber - kan også bages i ovn)
Ingredienser
Salat
800gheirloom tomatereller andre tomater, gerne i forskellige farver
1avocado
100gfeta - gerne den i hel blok
En lille håndfuld basilikum - eller en halv potte
Bagte rabarber
100gvinrabarber eller jordbærrabarberkan erstattes af et rødt æble.
½spsk.olivenolie
1tsk.honning (flydende)
1fedhvidløg med skal
Dressing
2½spsk.olivenolie
1spsk.balsamikoeddike med kirsebær eller almindelig balsamico
1tskhonning (flydende)Bruges æble, er det ikke sikkert, at der er brug for honning i dressingen afhængigt af hvor sødt æblet er.
¼tsksalt
friskkværnet peber
2spsk.fløde
Sådan gør du
Dressing
Rens rabarberne og skær dem i stykker, der passer i et ildfast fad, der kan gå i din airfryer (du kan også bruge ovnen). Bruges æble, så skær det i både med skrællen på.
Vend dem i 1/2 spsk olivenolie og krydr dem med salt og peber.
Læg hvidløget med skal på ved siden af rabarberne.
Bag rabarberne ved 160 grader i 10 min i airfryer (eller 175 grader i 15 minutter almindelig ovn). Stik i rababerne og tjek, at de er møre. De skal kunne bledes.
Pil skallen af hvidløget og put det i en blender eller minihakker med rabarber og de øvrige ingredienserne til dressingen undtagen fløden.
Blend til dressingen er jævn.
Tilsæt fløde og smag til med salt og honning. Er dressingen for tyk, kan du tilsætte lidt vand.
Salat
Skær tomaterne i skiver.
Skær avocadoen i tern.
Anret tomater og avocado på en stor tallerken eller i et fad.