Tomtattærte med champignon og flødeost (glutenfri)
Pikant og cremet tomattærte med lækkert fyld af champignon og flødeost. Tærten får sin smag fra sennep, chili, oregano og hvidløg. Glutenfri bund uden hvedemel.
Tilb. tid1 timet25 minuttermin
Samlet tid1 timet25 minuttermin
Ret: Aftensmad, Forret, Frokost
Diæt: Glutenfri, Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Foodprocessor (dejen kan også samles i hånden)
Tærtefad på 24 cm i diameter
Ingredienser
Tærtebund
mandelmel 80 g2 dl
50gkokosfibermelikke revet kokos (1 dl )
2spskflødeost30 g
100gkoldt smørskåret i små tern (1/2 pakke)
½tsksalt
½tskbagepulver
1æg
Fyld
170gflødeost
1spsk.sennep
300gcherrytomater
200gchampignon
1fedhvidløg
1knivspids chiliflager
Olivenolie til stegning
salt og peber
Oregano
Sådan gør du
Tærtebund
Tænd ovnen på 170°C varmluft.
Bland mandelmel, kokosfibermel, bagepulver og salt i en foodprocessor.
Tilsæt smørret i små stykker. Brug puls funktionen til at finhakke smørret i melblandingen. Kør ikke længere end højst nødvendigt.
Tilsæt flødeost og æg og saml dejen hurtigt.
Pak dejen ind og sæt den i køleskabet
Rul dejen ud mellem et stykke bagepapir (nederst) og et stykke film eller opklippet frysepose øverst.
Fjern plastikken og løft tærtebunden på bagepapiret over i tærtefadet.
Skær evt. overskydende dej væk.
Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter. Den skal være let gylden.
Fyld
Rens og hak champignoner fint.
Steg dem i olienolie ved god varme. Giv dem lidt salt og peber og steg til væsken er kogt væk.
Skru ned for varmen og tilsæt hvidløg og chiliflager, og lad det stege med et minut.
Tilsæt sennep og flødeost og sluk for varmen, så snart det hele er blandet sammen.
Fordel svampeblandingen på den forbagte tærtebund.