Marmelade af aronia og æble har en dyb aroma. Æblerne mildner aroniabærrene og tykner marmeladen. Brug den fx på ost eller til jul som alternativ kirsebærsovs.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Syltetøj
Servings: 3små glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
3 Glas med låg
Minihakker kan sagtens undværes, men sparer tid.
Ingredienser
250gæble - vægt uden kernehus, men med skræl3-4 små æbler
250garoniabær
500gsukker
2tommevaniljestængerhar du ikke det, kan du selvfølgelig også putte fx en halv ubrugt vaniljestang i
Sådan gør du
Æblerne hakkes groft i en minhakker. Du kan også rive dem groft på et rivejern eller skære dem i små stykker ved at dele dem i ultratynde både og dernæst skære på den anden led.
Aroniabær skylles og puttes i en gryde sammen med æblestykkerne, vaniljestænger og sukker. Lad blandingen stå 5-10 minutter, til frugten begynder at safte. Kog 5-10 ved god varme, til syltetøjet har den rette konsistens.
Hæld syltetøjet på de skoldede glas og sæt låget på med det samme.