Til denne forret har jeg brugt bagte heirloom cherrytomater med olivenolie, honning og rosmarin, anrettet på fetacreme. Det er lige så godt, som det er enkelt.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Forret
Diæt: Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
Bagte tomater
800gtomater i forskellige arver
2spskolivenolie
1spsk.honning
½tsksalt
friskkævrnet peber
4kviste frisk rosmarin
Fetacreme
200gfeta
100ggræsk yoghurt
Saft og skal fra 1/2 økocitron
Et hvidløgmed skallen på
Friskkværnet peber
Anretning
1bundtpurløg til anretning
Sådan gør du
Varm ovnen op til 250 grader varmluft
Læg tomaterne i et fad og vend dem med olie, honning, salt og peber.
Læg rosmarinkviste mellem tomaterne.
Læg et fed hvidløg med skal på i et hjørne af fadet, så det er nemt at få øje på.
Bag tomaterne i ca. 15 minutter - tag hvidløgsfeddet ud efter 5 minutter.
Nogle af tomaterne må gerne være en lille smule brankede i toppen.
Fetacreme
Mens tomaterne bages færdigt, laves fetacremen.
Pil skallen af det bagte hvidløgsfed og pres det gennem en hvidløgspresser eller skær det i mindre stykker med en kniv.
Put hvidløget i en foodprocessor med de øvrige ingredienser til fetadippen.
Blend til massen er ensartet og cremet.
Bred fetadippen ud på et fad.
Anret de bagte tomater ovenpå cremen.
Drys med rigeligt purløg ovenpå tomaterne til sidst.