Gulerodssalat med kakifrugt, granatæblekerner og ingefær
Gulerodssalat med kakifrugt er en usædvanlig, men dejlig kombination, hvor granatæble, ingefær, citron og pekan giver modspil og knas til den søde salat.
Tilb. tid20 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Salat
Diæt: Low Fat, Vegansk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Foodprocessor eller rivejern
Ingredienser
½granatæblekan ersattes af æble.
1økologisk citron (saft og skal)
½tsk.fintrevet ingefær (frisk)
1tsk.flydende honning
1kakikan erstattes af druer
800gulerod
50 g. pekannøderkan erstattes af andre nødder fx valnød eller hasselnød.
Sådan gør du
Frigør granatæblekernerne. Jeg skærer top og bund af granatæblet og skærer baner langs lamellerne, så man kan brække det fra hinanden i både.
Riv citronskal og ingefær fint og bland med citronsaft og honning.
Brug et melonjern til at lave kugler af kakifrugt - eller skær den i tern. Vend frugten i dressingen. Bruger du æble i stedet for granatæble, skal det også vendes i dressingen med det samme, så det ikke bliver brunt.
Riv gulerødderne. Jeg har brugt en særlig indsats til at lave gulerodsspiraler, men det smager lige så godt med gulerødder revet på almindelig vis. Bland gulerod med dressingen og top med granatæblekerner.