Hjemmelavet nøddecreme med 86% hasselnødder og vanilje
Nøddecreme med ristede nødder og vanilje, uden smør, mælk og chokolade. Smagen af Nutella med langt mindre sukker – til morgenmad eller når lækkersulten rammer.
Forb. tid25 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Morgenmad, Sødt
Køkken: Italiensk
Diæt: Glutenfri, Vegansk
Servings: 1glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer - kan også laves i ovn.
Foodprocessor, blender eller en god minihakker Jeg vil anbefale en maskine, hvor knappen ikke skal holdes inde, da massen skal blendes op til 15 minutter.
Ingredienser
200ghasselnøddervægt før ristning
1 ½spsk.kakaopulverca. 12 g
25gsukker eller flormelis for en mere glat konsistens.Kan erstattes med 1 daddel pr. 100 g hasselnødder for en sundere version (klippet i små stykker).
½tsk.vaniljepulverEller en stump vaniljestang, der blendes med.
1knivspids salt
Sådan gør du
Rist hasselnødderne 5 minutter ved 140 grader i airfryer (eller 10 minutter ved 140 grader i almindelig ovn) til hinderne på hasselnødderne er sprækket.
Brug et viskestykke til at gnubbe hinderne af nødderne. Der er også her, du piller eventuelle dårlige nødder fra. Er du ikke helt tilfreds med resultatet, kan du hælde nødderne i en sigte og bruge den til at raspe lidt mere af. Der vil dog som regel sidde lidt af den brune hinde tilbage, så man ikke kan få af.
Put nødderne i en foodprocessor og blend nødderne. Sørg for løbende at skubbe massen ned fra kanterne. Du skal være tålmodig. Først bliver nødderne til mel, så til en tyk grynet masse og tilsidst får de en cremet mere flydende konsistens som nøddesmør. Det tager op til 15 minutter. Stop, når du synes konsistensen er god.
Tilsæt de øvrige ingredienser og blend, til det er blandet.