Fordelen ved at koge marmelade af fuglekirsebær med sten er, at man slipper for misfarvede fingre. Denne lækre kirsebærmarmelade smager vildt godt på chiagrød.
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid30 minuttermin
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Servings: 1glas
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
300gkirsebær med sten
200gsukker
1økocitronsaft og skal
¼ vaniljestangkorn og bælg
Sådan gør du
Hæld kirsebær og sukker i en gryde og lad det trække lidt. Hvis du hellere vil koge i mikroovn, kan du se beskrivelse af fremgangsmåden i mikroovn efter opskriften.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og put både korn og stang i gryden.
Riv citronskallen fint og put det i gryden sammen med saften fra citronen.
Kog kirsebærrene, til kirsebærstenene begynder at slippe kirsebærrene. Det tager 5-10 minutter.
Metode 1:
Hæld bærrene i en sigte over en skål.
Brug en ske til at purere så meget af bærrene gennem sigten, du kan.
Hæld kirsebærmarmeladen tilbage i gryden og kog, til det har en passende konsistens.
Hæld på rengjorte og skoldede glas.
Metode 2
Hæld bærrene i en sigte over en skål, så saften bevares.
Fisk vaniljestangen op og smid den ud.
Brug to gafler til at fiske alle sten op.
Hæld kirsebærmarmeladen tilbage i gryden og kog, til det har en passende konsistens.