Denne kirsebærtærte vinder ikke præmien som den flotteste kage, men den smager fuldstændig vidunderligt. Kirsebærsirup karamelliserer kagen på lækreste måde.
Tilb. tid1 timet
Samlet tid1 timet
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 6personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Foodprocessor
Tærtefad 20 cm
Ingredienser
Syltede kirsebær
250gudstenede kirsebær (ca. 300 g kirsebær med sten) + hele kirsebær til pynteller 200 g udstenede kirsebær og 50 g stikkelsbær
100gsukker
½citron (øko), saft og skal(undlades, hvis du bruger stikkelsbær)
½vaniljestangkorn + stang som koges med eller ½ tsk stødt ingefær eller en stjernesanis
Tærte bund
65gsmør
50gsukker
50gmarcipan
1æg
85gmandler
Låg
50gsmør
75gsukker
75gmandelmel
Sådan gør du
Bund
Tænd ovnen på 200 g alm ovn.
Hak mandlerne til groft mandelmel i en foodprocessor - der må gerne være små stykker mandler.
Tilsæt sukker og smør i små stykker og brug puls-funktionen på foodprocessoren, til det hele er blandet.
Tilsæt æg.
Put et stykke bagepapir i tærteformen og tryk dejen ud i formen. Et par dråber vand på fingrene eller dejskraberen hjælper, hvis dejen klistrer.
Der er ingen grund til at trykke dejen op ad kanterne - den flyder alligevel ud.
Sæt dejen i fryseren i 20 minutter.
Forbag bunden i 15 minutter.
Tærtelåg
Blend først sukker og mandelmel sammen i foodprocessoren (du behøver ikke at gøre den ren mellem de to slags dej). Tilsæt derefter smør og brug pulsfunktionen, til det er blandet.
Læg dejen mellem to stykker film og rul ud til en cirkel på 20 cm i diameter. Læg dejlåget i køleskabet, til den det bruges.
Syltede kirsebær
Bland bær og sukker i gryden og lad det stå et par minutter, til kirsebærrene er begyndt af safte. Tilsæt vaniljestangen og saft og skal af citron.
Bring i kog og kog 3-4 minutter.
Fisk bærrene op med en hulske og stil dem til side.
Kog lagen ind sammen med vaniljestangen til sirupskonsistens 4-6 minutter - det går hurtigere, hvis der er stikkelsbær i. Du skal koge ind til en tyk lage - ellers bliver bunden blød.
Bland kirsebærrene i kirsebærsiruppen (husk at fjerne vaniljestangen inden)
Færdigbagning
Fordel kirsebærrene med sirup ud over den forbagte bund.
Fjern det øverste lag film fra låget til tærten og vend dejen ned oven på kagen.
Fjern det andet stykke film.
Sæt kagen i ovnen og bag i 20 minutter.
Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af formen.