Opskrifter på iskaffe – forskellige slags iskold kaffe
Er du på udkig efter en opskrift på iskaffe, så får du her fire forskellige opskrifter at vælge imellem. Iskaffe med masser af isterninger er superlækkert og opkvikkende på en varm sommerdag. Men det er nu også et hit ved andre lejligheder, især hvis jeg har brug for at samle tankerne og finde koncentrationen. En kold kaffe holder lidt længere end en kop varm kaffe, og det er jeg kæmpe fan af. Her får du forskellige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.
Hvordan laver man en god iskaffe?
For det første skal iskaffe været lavet på god kaffe. Den bedste iskaffe er efter min mening lavet på espresso. Et lidt nemmere og hurtigere alternativ er at bruge instantkaffe – det gør man ofte til frappé. Det har også sine fordele. Jeg synes, iskaffe med instantkaffe er lidt mere mild end med espresso. Den mest milde kaffe, man kan lave er koldbrygget iskaffe. Den er rund og helt uden bitterhed.
For det andet skal der rigeligt med is i. For at iskaffen kan holde sig kold længe, sørger jeg for at tilsætte masser af is. Og så skal der en eller anden form for sødme, mælk eller fløde i iskaffen, der kan runde smagen af. Lige på nær den koldbryggede iskaffe. Den smager godt bare med vand og is.
Mochaccino iskaffe er for dig, der ønsker en sød iskaffe uden tilsat sukker. Ønsker du en endnu sødere og mere karamelagtig iskaffe, er der iskaffe på kondenseret mælk, der minder om vietnamesisk iskaffe. Den er cremet og sød med karamelsmagen fra den kondenserede mælk. Denne iskaffe laver jeg, når jeg har lidt kondenseret mælk tilovers, som jeg ikke rigtigt kan bruge til andet. Min yndlings-iskaffe vil dog altid være Mathildes opskrift på iskaffe. Det er en frappé med knus is. Den får sin sødme fra lidt fløde, som runder kaffesmagen godt af, men den er ikke supersød. Og så er der koldbrygget iskaffe hvis du hverken ønsker mælk eller sukker i. Den er dgo også virkelig dejlig som koldbrygget islatte med halvt mælk.
Opskrifter på iskaffe
-
Mathildes opskrift på iskaffe
Mathildes opskrift på iskaffe er enkel og har den helt rette balance mellem kaffe, mælk og fløde. Iskold og så god, at man aldrig bliver træt af den.
-
Mochaccino iskaffe med sød daddelmælk
Mochaccino iskaffe er en slags kold cappuccino med chokoladesmag. Denne kolde mochaccino er lavet på espresso og sød kakao-daddelmælk, og er uden tilsat sukker.
-
Iskaffe med kondenseret mælk
Iskaffe med kondenseret mælk er sød og cremet. Jeg laver den på espresso eller anden stærk kaffe. Som vietnamesisk iskaffe skal den nydes iskold med meget is.
-
Koldbrygget iskaffe: mild og rund, også uden mælk og sukker
Hvis du er til mild og rund kaffe, skal du prøve iskaffe af koldbrygget kaffe. Koldbrygget kaffe er ikke bitter og smager skønt selv uden mælk eller sukker.