Opskrift på iskaffe – tre forskellige slags iskold kaffe

Er du på udkig efter en opskrift på iskaffe, så får du her tre forskellige iskaffer at vælge imellem. Iskaffe med masser af isterninger er superlækkert og opkvikkende på en varm sommerdag. Men iskaffe er nu også et hit ved andre lejligheder, især hvis jeg har brug for at samle tankerne og finde koncentrationen. En kold kaffe holder lidt længere end en kop varm kaffe, og det er jeg kæmpe fan af. Her får du forskellige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.
Jeg synes egentlig altid iskaffe er superlækkert, men det er især i weekenden eller ferien, at jeg forkæler mig selv med iskaffe. Det er sådan en ekstra lækker kaffedrik til særlige lejligheder. Til hverdag drikker jeg som regel sort kaffe.
Hvordan laver man en god iskaffe?
For det første skal iskaffe været lavet på god kaffe. Den bedste iskaffe er efter min mening lavet på espresso. Et lidt nemmere og hurtigere alternativ er at bruge instantkaffe. Det har også sine fordele. Jeg synes, iskaffe med instantkaffe er lidt mere mild end med espresso.
For det andet skal der rigeligt med is i. For at iskaffen kan holde sig kold længe, sørger jeg både for at blende kaffen med is for at køle den helt ned og tilsætte masser af ekstra isterninger. Når man blender iskaffen, bliver den også mere luftig med skum. Du kan dog godt lave de to af opskrifterne på denne side uden blender. Så tilsætter du blot alle isterningerne hele til iskaffen. Isterningerne fortynder iskaffen en smule. Det synes jeg ikke gør noget, men vil man undgå det, kan man fryse kaffe ned i en isterningebakke.
Og så skal der en eller anden form for sødme, mælk eller fløde i iskaffen, der kan runde smagen af. En ren iskaffe på kun kaffe og isterninger bliver for bitter for min smag.
Mochaccino iskaffe er for dig, der ønsker en sød iskaffe uden tilsat sukker. Ønsker du en endnu sødere og mere karamelagtig iskaffe, kan jeg foreslå iskaffe på kondenseret mælk, der minder om vietnamesisk iskaffe. Den er cremet og sød med karamelsmagen fra den kondenserede mælk. Denne iskaffe laver jeg, når jeg har lidt kondenseret mælk tilovers, som jeg ikke rigtigt kan bruge til andet. Min yndlings-iskaffe vil dog altid være Mathildes opskrift på iskaffe. Den får sin sødme fra lidt fløde, som runder kaffesmagen godt af, men den er ikke supersød.
Opskrifter på iskaffe

Mathildes opskrift på iskaffe
Mathildes opskrift på iskaffe er enkel og har den helt rette balance mellem kaffe, mælk og fløde. Iskold og så god, at man aldrig bliver træt af den.

Mochaccino iskaffe med sød daddelmælk
Mochaccino iskaffe er en slags kold cappuccino med chokoladesmag. Denne kolde mochaccino er lavet på espresso og sød kakao-daddelmælk, og er uden tilsat sukker.

Iskaffe med kondenseret mælk
Iskaffe med kondenseret mælk er sød og cremet. Jeg laver den på espresso eller anden stærk kaffe. Som vietnamesisk iskaffe skal den nydes iskold med meget is.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
