Avocadoen > Opskrift på iskaffe – tre forskellige slags iskold kaffe

Opskrift på iskaffe – tre forskel­lige slags iskold kaffe

Iskaffe

Er du på udkig efter en opskrift på iskaffe, så får du her tre forskel­lige iskaf­fer at vælge imellem. Iskaffe med mass­er af istern­inger er super­lækkert og opkvikkende på en varm som­merdag. Men iskaffe er nu også et hit ved andre lej­lighed­er, især hvis jeg har brug for at sam­le tankerne og finde kon­cen­tra­tio­nen. En kold kaffe hold­er lidt læn­gere end en kop varm kaffe, og det er jeg kæmpe fan af. Her får du forskel­lige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.

Jeg synes egentlig altid iskaffe er super­lækkert, men det er især i week­enden eller ferien, at jeg forkæler mig selv med iskaffe. Det er sådan en ekstra lækker kaffedrik til særlige lej­lighed­er. Til hverdag drikker jeg som regel sort kaffe.

Hvor­dan laver man en god iskaffe?

For det første skal iskaffe været lavet på god kaffe. Den bed­ste iskaffe er efter min mening lavet på espres­so. Et lidt nem­mere og hur­tigere alter­na­tiv er at bruge instan­tkaffe. Det har også sine fordele. Jeg synes, iskaffe med instan­tkaffe er lidt mere mild end med espresso. 

For det andet skal der rigeligt med is i. For at iskaf­fen kan holde sig kold længe, sørg­er jeg både for at blende kaf­fen med is for at køle den helt ned og tilsætte mass­er af ekstra istern­inger. Når man blender iskaf­fen, bliv­er den også mere luftig med skum. Du kan dog godt lave de to af opskrifterne på denne side uden blender. Så tilsæt­ter du blot alle istern­ingerne hele til iskaf­fen. Istern­ingerne fortyn­der iskaf­fen en smule. Det synes jeg ikke gør noget, men vil man undgå det, kan man fryse kaffe ned i en isterningebakke.

Og så skal der en eller anden form for sødme, mælk eller fløde i iskaf­fen, der kan runde sma­gen af. En ren iskaffe på kun kaffe og istern­inger bliv­er for bit­ter for min smag. 

Mochac­ci­no iskaffe er for dig, der ønsker en sød iskaffe uden tilsat sukker. Ønsker du en end­nu sødere og mere karame­lagtig iskaffe, kan jeg fores­lå iskaffe på kon­denseret mælk, der min­der om viet­name­sisk iskaffe. Den er cremet og sød med karamels­ma­gen fra den kon­denserede mælk. Denne iskaffe laver jeg, når jeg har lidt kon­denseret mælk tilovers, som jeg ikke rigtigt kan bruge til andet. Min yndlings-iskaffe vil dog altid være Mathildes opskrift på iskaffe. Den får sin sødme fra lidt fløde, som run­der kaffes­ma­gen godt af, men den er ikke supersød.

Opskrifter på iskaffe

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

3 opskrifter på iskaffe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *