Avocadoen > Sunde bananmuffins med hytteost og nødder (uden mel og sukker)

Sunde banan­muffins med hyt­teost og nød­der (uden mel og sukker)

Muffins med hytteost og hasselnødder

Dejen til disse banan­muffins er meget nem at lave, da det hele blendes sam­men i en mini­hakker. Jeg starter med at blende nød­der til mel og tilsæt­ter så hyt­teost og øvrige ingre­di­enser. Når dejen er fyldt i muffins­forme, drysser jeg lige lidt nød­der over. Nem­mere kan det næsten ikke være.

Mit mål med opskriften har været at skabe en sund snack, som stadig er sød og kan til­fredsstille lækker­sul­ten. Det synes jeg er lykkedes rigtig godt. Og så er disse banan­muffins gluten­fri, da de er uden mel. I stedet er de bagt på hjem­melavet has­sel­nød­demel – alt­så has­sel­nød­der malet i en minihakker. 

Jeg har kaldt opskriften for ‘sunde banan­muffins’, for­di muffin­erne er uden sukker, mel og ikke er tilsat fedt­stof. Selv om de er bagt med udelukkende sunde råvar­er, nem­lig hyt­teost, æg, banan og nød­der, er de stadig svam­pede, søde og lækre. Banan­muffins er nogle af de bed­ste muffins uden sukker, for­di banan­er er så søde i sig selv. Jo mere modne banan­erne er, jo mere søde bliv­er muffinerne.

Lav dine sunde banan­muffins i air­fry­er eller ovn

Jeg har udviklet muffin­sop­skriften til air­fry­er. Den giv­er seks muffins, for­di det er så mange muffins, der kan være i min air­fry­er. Jeg bruger sil­i­cone­forme. Jeg har ikke prøvet med papir­forme, da jeg tror, at dejen vil klistre fast i papiret, når den er helt uden fedt­stop. Muffin­erne skal helst ikke stå for tæt, da de så bliv­er ujævnt bagt. De kan også bages i ovn, hvis du ikke har en airfryer. 

Skulle du have bagt flere, end der bliv­er spist med det samme, hold­er de sig fint friske i flere dage i kølesk­a­bet. De er der­for også meget veleg­nede som en sund snack til mad­pakken. Ellers kan de også anbe­fales til morgenmad.

Banan­mufins er også fry­seeg­nede. Hvis du tager en banan­muf­fin ud af fry­seren om mor­ge­nen, pass­er det med, at den er tøet op og klar til at spise ved frokosttid. 

Sunde banan­muffins med hyt­teost og nød­der (uden mel og sukker)

Jeg har kaldt denne opskrift for sunde banan­muffins, for­di muffin­erne er uden sukker, mel og fedt­stof. De er svam­pede, lækre og dejligt søde takket være banan. 
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid17 min­ut­ter
Sam­let tid22 min­ut­ter
Ret: Bagværk
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 6 muffins
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 4 spsk hyt­teost 80 g
  • 1 stort æg 60 g
  • 1 banan 100 g banan.
  • 65 g has­sel­nød­der eller andre nød­der. Man­dler er fx også gode.
  • tsk. fint salt
  • ¼ tsk. kanel
  • ½ teske­fuld vaniljepulver
  • ¼ tsk. bagepul­ver
  • 20 g val­nød­der (kan ude­lades)

Sådan gør du

  • Put has­sel­nød­derne i en mini­hakker og kør, til nød­derne er blevet til mel. Sørg for at stoppe i god tid, før melet bliv­er til nøddesmør.
  • Tilsæt resten af ingre­di­enserne und­ta­gen val­nød­der og blend til en ensartet masse.
  • Fyld dejen i 6 muffins­forme af silikone.
  • Bræk has­sel­nød­derne i lidt min­dre stykker og tryk dem let ned i dejen.
  • Sæt for­sigtigt dine muffins direk­te i air­fry­erens skuffe.
  • Bag ved 160 grad­er i 17 min­ut­ter – drej dem for­sigtigt efter de første 10 min­ut­ter, så de bliv­er jævnt bagt.
  • Lad dem køle af i ca. 5 min­ut­ter, før du tager dem ud af muffinsformene.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
Bananmuffins med hytteost og hasselnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften