Sunde bananmuffins med hytteost og nødder (uden mel og sukker)

Dejen til disse bananmuffins er meget nem at lave, da det hele blendes sammen i en minihakker. Jeg starter med at blende nødder til mel og tilsætter så hytteost og øvrige ingredienser. Når dejen er fyldt i muffinsforme, drysser jeg lige lidt nødder over. Nemmere kan det næsten ikke være.
Mit mål med opskriften har været at skabe en sund snack, som stadig er sød og kan tilfredsstille lækkersulten. Det synes jeg er lykkedes rigtig godt. Og så er disse bananmuffins glutenfri, da de er uden mel. I stedet er de bagt på hjemmelavet hasselnøddemel – altså hasselnødder malet i en minihakker.
Jeg har kaldt opskriften for ‘sunde bananmuffins’, fordi muffinerne er uden sukker, mel og ikke er tilsat fedtstof. Selv om de er bagt med udelukkende sunde råvarer, nemlig hytteost, æg, banan og nødder, er de stadig svampede, søde og lækre. Bananmuffins er nogle af de bedste muffins uden sukker, fordi bananer er så søde i sig selv. Jo mere modne bananerne er, jo mere søde bliver muffinerne.
Lav dine sunde bananmuffins i airfryer eller ovn
Jeg har udviklet muffinsopskriften til airfryer. Den giver seks muffins, fordi det er så mange muffins, der kan være i min airfryer. Jeg bruger siliconeforme. Jeg har ikke prøvet med papirforme, da jeg tror, at dejen vil klistre fast i papiret, når den er helt uden fedtstop. Muffinerne skal helst ikke stå for tæt, da de så bliver ujævnt bagt. De kan også bages i ovn, hvis du ikke har en airfryer.
Skulle du have bagt flere, end der bliver spist med det samme, holder de sig fint friske i flere dage i køleskabet. De er derfor også meget velegnede som en sund snack til madpakken. Ellers kan de også anbefales til morgenmad.
Bananmufins er også fryseegnede. Hvis du tager en bananmuffin ud af fryseren om morgenen, passer det med, at den er tøet op og klar til at spise ved frokosttid.
Sunde bananmuffins med hytteost og nødder (uden mel og sukker)
Ingredienser
- 4 spsk hytteost 80 g
- 1 stort æg 60 g
- 1 banan 100 g banan.
- 65 g hasselnødder eller andre nødder. Mandler er fx også gode.
- ⅛ tsk. fint salt
- ¼ tsk. kanel
- ½ teskefuld vaniljepulver
- ¼ tsk. bagepulver
- 20 g valnødder (kan udelades)
Sådan gør du
- Put hasselnødderne i en minihakker og kør, til nødderne er blevet til mel. Sørg for at stoppe i god tid, før melet bliver til nøddesmør.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen valnødder og blend til en ensartet masse.
- Fyld dejen i 6 muffinsforme af silikone.
- Bræk hasselnødderne i lidt mindre stykker og tryk dem let ned i dejen.
- Sæt forsigtigt dine muffins direkte i airfryerens skuffe.
- Bag ved 160 grader i 17 minutter – drej dem forsigtigt efter de første 10 minutter, så de bliver jævnt bagt.
- Lad dem køle af i ca. 5 minutter, før du tager dem ud af muffinsformene.
Se andre opskrifter på sunde snacks og desserter
