Avocadoen > Pulled chicken burger med coleslaw af spidskål

Pulled chick­en burg­er med coleslaw af spidskål

Burgerbolle med pulled chicken og coleslaw

Noget af det bed­ste ved pulled chick­en burg­er er efter min mening, at der er coleslaw i burg­eren. Jeg men­er, hvilke andre burg­ere har så meget salat ind­bygget i sig, som en pulled burg­er? Typisk begrænser det grønne i en burg­er sig til et salat­blad og et par sylt­ede agurk­er. I en burg­er med pulled kød kan man putte store mængder coleslaw i. Jeg elsker overdådighe­den af en pulled burger.

En burg­er med pulled chick­en kan det samme som den klas­siske ver­sion med pulled pork. Den er bare meget let­tere og hur­tigere at lave. Når man til­fø­jer coleslaw i burg­eren og kyllin­gen er godt kry­dret, som i denne opskrift på pulled chick­en, behøver jeg ikke burg­er­dress­ing. Man kan selvføl­gelig sagtens til­fø­je en bar­be­cue­sauce, men jeg synes ikke, at denne burg­er har behov for ekstra dyppelse.

Jeg synes, at coleslaw med spid­skål pass­er bedst til pulled chick­en. Spid­skål er let­tere og mere mildt end hvid­kål, som man tra­di­tionelt bruger i coleslaw, så det fun­ger­er rigtig godt med kyllingen. 

Opskriften her er på pulled chick­en i air­fry­er. Kyllin­gen kan også steges på pan­den eller i ovn. Men jeg synes, at kyllin­gen bliv­er mest mør og saftig i airfryer.

Hvis du er glad for burg­ere, kunne du måske også have lyst til at prøve avo­cadoburg­er med kylling og bagte strim­lede peber­frugter.

Pulled chick­en burg­er med coleslaw

Burg­er med nem og hur­tig kry­dret, pulled chick­en af kyllinge­bryst og sprød coleslaw af spid­skål. Kyllin­gen bliv­er bedst i air­fry­er, men kan også pandesteges. 
Tilb. tid1 time
Sam­let tid1 time
Ret: Aftens­mad
Køkken: Amerikan­sk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 4 burg­er­boller

Pulled chick­en

  • 650 g kyllinge­bryst
  • spsk olie
  • ½ lime (saften)
  • 1 tsk hvidløgspul­ver
  • 1 knsp. cayen­nepe­ber
  • 1 tsk. løg­pul­ver
  • tsk. spid­skom­men
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. hot papri­ka (med top) (eller almin­delig paprika)
  • ¾ tsk. stødt korian­der
  • tsk. tør­ret oregano 
  • 1 tsk. salt fint
  • peber friskkvær­net

Salat

  • 500 g spid­skål 1/2 – 1 spidskål
  • 200 g gulerød­der 2–3 gulerødder
  • 1 hånd­fuld bred­bladet persille

Dress­ing

  • 1 dl may­on­naise
  • 2 tsk dijon­sen­nep
  • 1 spsk. æble­cidered­dike
  • 1 knsp. Kar­ry
  • tsk fint havsalt
  • peber

Sådan gør du

Pulled chick­en

  • Bland alle kry­d­derierne til kyllin­gen og bland det sam­men med olie og lime.
  • Vend kyllin­gen i mari­naden og læg kyllinge­brys­terne i air­fry­eren. Jeg læg­ger kyllingestykkerne på et stykke bagepa­pir med kan­ter bereg­net til air­fry­er eller i et ild­fast fad. På den måde bliv­er air­fry­eren knap så beskidt, og man mis­ter ikke saften fra kyllingen.
  • Giv kyllin­gen­brys­terne 20 min­ut­ter ved 200 grad­er. Vend dem om, når halvde­len af tiden er gået. Er kyllinge­brys­terne små, skal de måske ikke have så længe. Har du ikke air­fry­er, kan kyllin­gen også steges på pan­den. Tem­per­a­turen i kyllingekødet skal være 75 grader.
  • Lad kyllin­gen hvile 5–10 minutter.
  • Riv kyllin­gen til pulled chick­en med to gafler.

Salat

  • Mens kyllin­gen ste­ger, laves salaten.
  • Snit spid­skålen fint.
  • Skræl gulerød­derne og riv dem groft.
  • Skyl per­sillen grundigt og hak den groft. Tag lidt fra til pynt.
  • Vend de revne grøntsager og per­sille sammen.
  • Bland alle ingre­di­enserne til dressin­gen og bland derefter dress­ing og salat godt sammen.
  • Serv­er burg­er­boller med pulled chick­en og coleslaw.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
Pulled chicken anrettet i burgerbolle med coleslaw

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften