Pulled chicken burger med coleslaw af spidskål

Noget af det bedste ved pulled chicken burger er efter min mening, at der er coleslaw i burgeren. Jeg mener, hvilke andre burgere har så meget salat indbygget i sig, som en pulled burger? Typisk begrænser det grønne i en burger sig til et salatblad og et par syltede agurker. I en burger med pulled kød kan man putte store mængder coleslaw i. Jeg elsker overdådigheden af en pulled burger.
En burger med pulled chicken kan det samme som den klassiske version med pulled pork. Den er bare meget lettere og hurtigere at lave. Når man tilføjer coleslaw i burgeren og kyllingen er godt krydret, som i denne opskrift på pulled chicken, behøver jeg ikke burgerdressing. Man kan selvfølgelig sagtens tilføje en barbecuesauce, men jeg synes ikke, at denne burger har behov for ekstra dyppelse.
Jeg synes, at coleslaw med spidskål passer bedst til pulled chicken. Spidskål er lettere og mere mildt end hvidkål, som man traditionelt bruger i coleslaw, så det fungerer rigtig godt med kyllingen.
Opskriften her er på pulled chicken i airfryer. Kyllingen kan også steges på panden eller i ovn. Men jeg synes, at kyllingen bliver mest mør og saftig i airfryer.
Hvis du er glad for burgere, kunne du måske også have lyst til at prøve avocadoburger med kylling og bagte strimlede peberfrugter.
Pulled chicken burger med coleslaw
Ingredienser
- 4 burgerboller
Pulled chicken
- 650 g kyllingebryst
- 1½ spsk olie
- ½ lime (saften)
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 tsk. løgpulver
- 1½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. chiliflager
- 1 tsk. hot paprika (med top) (eller almindelig paprika)
- ¾ tsk. stødt koriander
- 1½ tsk. tørret oregano
- 1 tsk. salt fint
- peber friskkværnet
Salat
- 500 g spidskål 1/2 – 1 spidskål
- 200 g gulerødder 2–3 gulerødder
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 knsp. Karry
- ⅛ tsk fint havsalt
- peber
Sådan gør du
Pulled chicken
- Bland alle krydderierne til kyllingen og bland det sammen med olie og lime.
- Vend kyllingen i marinaden og læg kyllingebrysterne i airfryeren. Jeg lægger kyllingestykkerne på et stykke bagepapir med kanter beregnet til airfryer eller i et ildfast fad. På den måde bliver airfryeren knap så beskidt, og man mister ikke saften fra kyllingen.
- Giv kyllingenbrysterne 20 minutter ved 200 grader. Vend dem om, når halvdelen af tiden er gået. Er kyllingebrysterne små, skal de måske ikke have så længe. Har du ikke airfryer, kan kyllingen også steges på panden. Temperaturen i kyllingekødet skal være 75 grader.
- Lad kyllingen hvile 5–10 minutter.
- Riv kyllingen til pulled chicken med to gafler.
Salat
- Mens kyllingen steger, laves salaten.
- Snit spidskålen fint.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Skyl persillen grundigt og hak den groft. Tag lidt fra til pynt.
- Vend de revne grøntsager og persille sammen.
- Bland alle ingredienserne til dressingen og bland derefter dressing og salat godt sammen.
- Server burgerboller med pulled chicken og coleslaw.
