Avocadoen > Energigrød med protein fra kikærter og peanutbutter

Energi­grød med pro­tein fra kikærter og peanutbutter

Hvid energigrød af blomkål og kikærter. Med kokos og granaæblekerner på toppen.

Denne energi­grød skiller sig ud ved sit høje pro­teinind­hold: 30 g i en por­tion. Hvis du ikke kender energi­grød, er det kort for­t­alt blend­ede grøntsager med lidt frugt og nød­der på toppen.

Opskriften byg­ger på Oluf Bor­bye Ped­er­sens kon­cept “Pro­fes­sorens grønne energi­grød”. Ved at spise en por­tion til mor­gen­mad får man mange grøntsager inden­bor­ds allerede fra mor­gen­stun­den. På den måde giv­er man sine tarm­bak­terier god næring. De gode tarm­bak­terier har mange vigtige funk­tion­er i krop­pen. De hjælper blandt andet til en god fordø­jelse og immun­forsvar og til at reg­ulere appetit og blod­sukker. Du kan læse mere om pro­fes­sorens grønne energi­grød her: Energi­grød – nye spæn­dende opskrifter til din mor­gen­mad.

I denne hvide ver­sion af pro­fes­sorens grønne energi­grød har jeg skruet en smule ned for grøntsagerne for at give plads til mere pro­tein. Der er der­for ikke helt så mange grøntsager som i orginal­grø­den. Avo­cao­dens hvide energi­grød er baseret på 300 g grove, hvide grøntsager, blomkål, per­sillerod og fen­nikel. Den hen­ter pro­tein fra flere kilder: kikærter, skyr, chi­afrø, man­dler og peanut­but­ter. Resul­tatet er en cremet og meget mæt­tende grød, der som nævnt giv­er hele 30 g pro­tein pr. por­tion. Jeg væl­ger den typisk på en af de dage, hvor jeg har løbet inden mor­gen­maden, og der­for er ekstra sul­ten. Energibereg­nin­gen find­er du efter opskriften.

Peanut­but­ter fun­ger­er virke­lig godt i energi­grød. Det giv­er en cremet kon­sis­tens og en fyldig, mild smag. Jeg bruger urtete med lakrids og mynte til at jus­tere grø­dens kon­sis­tens. Den lette sødme og friske mynte giv­er et fint mod­spil til peanutbutteren. 

Udskriv Pin opskriften
Bliv den første til at bedømme opskriften

Energi­grød med pro­tein fra kikærter og peanutbutter

Du får 30 g pro­tein i en por­tion af den hvide energi­grød. Grø­den er baseret på 300 g blomkål, per­sillerod og fen­nikel og smagt til med lakrids-pebermyntete. 
Forb. tid30 min­ut­ter
Tilb. tid5 min­ut­ter
Sam­let tid35 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri, Vegetarisk
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Udstyr

  • Blender,

Ingre­di­enser

Grød

  • 1½  g gran­uleret tang eller et ark sushi-tang  (kan ude­lades)
  • kold te med lakrid­srod og peppermynte
  • 100 g blomkål
  • 100 g per­sillerod ca 1 persillerod
  • 100 g fen­nikel ¼ – ½ fennikel
  • 75 g kogte kikærter eller hvide bønner
  • 50 g banan ½ banan
  • 50 g æble ½ æble uden kerne­hus (gem evt. skrællen til topping)
  • 15 g man­dler
  • 2 tsk. peanut­but­ter (10 g)

Top­ping

  • 100 g skyr
  • 1 tsk. chi­afrø (4 g)
  • ¼ knsp. vanil­jepul­ver (evt. hjem­melavet vanil­jepul­ver)
  • granatæblek­ern­er (15 g)
  • kokos­flager eller andre nød­der (5 g)
  • fry­setør­ret hindbær

Frem­gangsmåde

  • Start med at koge vand til te og til at udbløde tan­gen. Tan­gen skal udblødes i varmt, ikke kogende vand fra elkedlen i 30 minutter.
  • Rør skyr, chi­afrø og vanil­je sammen. 
  • Klargør grøntsager og frugt ved at skylle og skære i min­dre stykker. Skyl også kikærterne.
  • Blend alle ingre­di­enserne til grøden. 
  • Serv­er grø­den i en stor tallerken med skyr, grantæblek­ern­er og nødder.

Næringsind­hold i lys energigrød

Næringsind­holdpr. 100 gpr. por­tion
Ener­gi, kJ3642277
Ener­gi, kcal87544
Fedt, g3,320,6
- her­af mæt­tede fedt­syr­er, g0,84,8
Kul­hy­drat, g7,848,9
- her­af sukker­arter, g4,930,9
Kost­fi­bre, g3,521,8
Pro­tein, g4,830,2

Kilde: Dekla­ra­tions­bereg­neren. Næringsan­givelserne er med for­be­hold. Jeg udreg­n­er næringsind­hold­et efter bed­ste evne, men der kan være unø­jagtighed­er i data eller fejl i min udreg­n­ing, og man kan ikke altid være helt præ­cis. Fx vari­er­er vægten af et æg, eller forskel­lige slags oste har forskel­ligt fedtindhold.

Hvid energigrød af blomkål og kikærter og granatæblekerner og kokos på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften