Avocadoen > Kirsebærtærte med marcipanbund (glutenfri)

Kirse­bærtærte med mar­ci­pan­bund (gluten­fri)

Kirsebærtærte med låg pyntet med kirsebær

Det kan godt være, at denne kirse­bærtærte ikke vin­der præmien som den flotteste kage, men den smager fuld­stændigt vidun­derligt. Friske kirse­bær koges med lidt sukker og fiskes op, når de lige akku­rat er møre. Dernæst koges kirse­bær­saften ind til en tyk kirse­bær­sirup, der karamel­lis­er­er kagen på den mest lækre klistrede måde. 

Tær­te­bun­den er med mar­ci­pan og man­dler, mens låget på tærten af lavet af man­delmel. Der er nem­lig den ting med kirse­bær, mar­ci­pan og man­dler, at de sup­plerer hinan­den ubetinget godt. Det bety­der også, at det er en gluten­fri kirse­bærtærte, da den er uden mel.

Egentlig ville jeg have lavet kagen som en cher­ry pie med flet­tet låg over, men det kunne jeg ikke få til at fun­gere med den gluten­fri dej. Det blev et flat låg i stedet for. Der er sikkert nogen med mere fin­ger­snilde end jeg, der kan. Del gerne dine erfaringer i kom­men­tar­fel­tet, hvis du har fif til, hvor­dan det kan gøres.

Jeg til­fø­jer lidt cit­ron­saft og cit­ron­skal for at give kagen lidt syrlighed. Har du stikkels­bær, kan du erstat­te cit­ron og en del af kirse­bær­rene med stikkels­bær. Stikkels­bær­rene fremhæver kirsebærsmagen. 

Nyd tærten med flødeskum, creme fraiche eller is. Jeg kan anbe­fale denne opskrift på nem hjem­melavet vanil­jeis, som ikke kræver ismask­ine.

Kirse­bærtærte med mar­ci­pan­bund (gluten­fri)

Denne kirse­bærtærte vin­der ikke præmien som den flotteste kage, men den smager fuld­stændig vidun­derligt. Kirse­bær­sirup karamel­lis­er­er kagen på lækreste måde. 
Tilb. tid1 time
Sam­let tid1 time
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dan­sk
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 6 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Food­proces­sor
  • Tærte­fad 20 cm

Ingre­di­enser

Sylt­ede kirsebær

  • 250 g udstenede kirse­bær (ca. 300 g kirse­bær med sten) + hele kirse­bær til pynt eller 200 g udstenede kirse­bær og 50 g stikkelsbær
  • 100 g sukker
  • ½ cit­ron (øko), saft og skal (und­lades, hvis du bruger stikkelsbær)
  • ½ vanil­jes­tang korn + stang som koges med eller ½ tsk stødt inge­fær eller en stjernesanis

Tærte bund

  • 65 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mar­ci­pan
  • 1 æg
  • 85 g man­dler

Låg

  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g man­delmel

Sådan gør du

Bund

  • Tænd ovnen på 200 g alm ovn.
  • Hak man­dlerne til groft man­delmel i en food­proces­sor – der må gerne være små stykker mandler.
  • Tilsæt sukker og smør i små stykker og brug puls-funk­tio­nen på food­proces­soren, til det hele er blandet.
  • Tilsæt æg.
  • Put et stykke bagepa­pir i tærte­for­men og tryk dejen ud i for­men. Et par dråber vand på fin­grene eller dejskraberen hjælper, hvis dejen klistrer.
  • Der er ingen grund til at trykke dejen op ad kan­terne – den fly­der alligev­el ud.
  • Sæt dejen i fry­seren i 20 minutter.
  • Forbag bun­den i 15 minutter.

Tærtelåg

  • Blend først sukker og man­delmel sam­men i food­proces­soren (du behøver ikke at gøre den ren mellem de to slags dej). Tilsæt derefter smør og brug puls­funk­tio­nen, til det er blandet.
  • Læg dejen mellem to stykker film og rul ud til en cirkel på 20 cm i diam­e­ter. Læg dejlåget i kølesk­a­bet, til den det bruges.

Sylt­ede kirsebær

  • Bland bær og sukker i gry­den og lad det stå et par min­ut­ter, til kirse­bær­rene er beg­y­n­dt af safte. Tilsæt vanil­jes­tangen og saft og skal af citron.
  • Bring i kog og kog 3–4 minutter.
  • Fisk bær­rene op med en hulske og stil dem til side.
  • Kog lagen ind sam­men med vanil­jes­tangen til sirup­skon­sis­tens 4–6 min­ut­ter – det går hur­tigere, hvis der er stikkels­bær i. Du skal koge ind til en tyk lage – ellers bliv­er bun­den blød. 
  • Bland kirse­bær­rene i kirse­bær­sirup­pen (husk at fjerne vanil­jes­tangen inden)

Færdig­bagn­ing

  • Fordel kirse­bær­rene med sirup ud over den forbagte bund. 
  • Fjern det øver­ste lag film fra låget til tærten og vend dejen ned oven på kagen.
  • Fjern det andet stykke film.
  • Sæt kagen i ovnen og bag i 20 minutter.
  • Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af formen.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
Kirsebærkage pyntet med kirsebær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften