Avocadoen > Sund frugtsalat med efterårets frugter

Sund frugt­salat med efterårets frugter

Sund frugtsalsat med yoghurtcreme med vanilje

Her har jeg sam­let efterårets skønne frugter og bær i en sund frugt­salat. Mange af frugterne kan hentes i haven i efteråret. Det gælder æbler, pær­er, blom­mer, blåbær, hind­bær, druer og selv jord­bær, hvis man har en sort, der blom­str­er hele sæso­nen. Hvis du ikke har dem haven, er det i efteråret, at de danske frugter som æbler, pær­er og blom­mer er på deres højeste med aller­mest smag og sødme, så gå efter dem. Ellers kan alle disse frugter og bær fås fra Europa lige med und­tagelse af banan.

Jeg kalder det en sund frugt­salat, for­di den er helt uden tilsat sukker og sam­tidig rig på fibre og vit­a­min­er. Kom­bi­na­tio­nen af frugt nød­der og chi­afrø giv­er et ekstra højt fiberind­hold som mæt­ter godt. 

I stedet for den klas­siske råcreme bland­er jeg yoghurt­creme med vanl­je af A38 og yoghurt. Det er en frisk og let erstat­ning for tra­di­tionel creme. Væl­ger du et magert mælke­pro­duk­ter som skyr får du mor­gen­mad med lavt fedtind­hold og lidt ekstra pro­tein. Mælke­pro­duk­ter som A38 bidrager desu­den med mælkesyre­bak­terier, der er gode for din tarm­flo­ra. Vil du undgå sukker helt, så brug vanil­jepul­ver i stedet for vaniljesukker.

Jeg spis­er sådan en skål med frugt, yoghurt, nød­der og chi­afrø til mor­gen­mad næsten hver dag året rundt, og jeg bliv­er aldrig træt af det. Hvis man føl­ger årsti­den, vari­er­er udval­get af frugt så meget, at det aldrig bliv­er ens­formigt. Og så er det en superde­jligt og frisk mor­gen­mad, man kan spise i stedet for brød eller gryn.

Sund frugt­salat med efterårets frugter

Efterårets frugter og bær sam­let i en sund frugt­salat uden rafineret sukker, rig på fiber og med gode mælkesyre­bak­terier. Nyd som mor­gen­mad eller sund dessert.
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 1 per­son
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Yoghurt­creme

  • 3 spsk yoghurt naturel, græsk yoghurt eller skyr
  • 6 spsk. A38
  • ¼ tsk. vanil­jepul­ver
  • 1 tsk. chi­afrø (kan ude­lades for en mere cremet konsistens)

Frugt

  • ½ banan
  • ¼ æble
  • ¼ pære
  • ½ kiwi
  • Lidt druer
  • Lidt blåbær
  • Lidt hind­bær

Drys

  • 2 spsk bland­ede nød­der, hakket

Sådan gør du

  • Rør græsk yoghurt, A38, chi­afrø og vanil­jepul­ver sammen.
  • Skær frugten i min­dre stykker.
  • Anret frugt­salat med yoghurt­cre­men og drys med nødder. 

Se nyeste opskrifter på morgenmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften