Avocadoen > Verdens bedste brownie (glutenfri uden mel)

Ver­dens bed­ste brown­ie (gluten­fri uden mel)

Brownies uden mel

Brown­ie er nok den kage, jeg har bagt aller­mest i mit liv. Så tro mig på mit ord, når jeg siger, at denne opskrift på brown­ie er den bed­ste i hele ver­den! Og så er disse brown­ies ovenikø­bet glutenfri. 

Jeg har en koge­bog med titlen ‘Amer­i­c­as Test Kitchen’, som tester opskrifter indtil de kom­mer frem til den abso­lut bed­ste kom­bi­na­tion af ingre­di­enser, mængder, tem­per­a­tur­er og tider. Jeg har test­bagt deres brown­ieop­skrift, og den kom­mer ikke i nærhe­den af denne brown­ie. Jeg har testet mange andre opskrifter på brown­ie, og denne er sim­pelthen den bed­ste. Punktum. 

Hem­me­lighe­den ved denne brown­ie er fak­tisk, at der ikke er mel i, og der­for er kagen naturligt gluten­fri. Det er næsten ikke til at tro, at det kan lade gøre at bage kage helt uden mel, men med rigelige mængder choko­lade, er meget muligt. Desu­den er der æg i, som er med til at sta­bilis­ere kagen.

Jeg bruger choko­lade på 55–70%. Choko­lades­ma­gen bliv­er mere intens og min­dre sød, jo mørke du væl­ger choko­laden. Skal kagen være gluten­fri, så husk at tjekke, at choko­laden er uden gluten. 

Fud­get og tæt chokoladekage

Brown­ien er lidt svær at skære ud i pæne stykker, hvis du skær­er den, når den kom­mer ud af ovnen – til gengæld smager den alt­så også virke­lig godt lun. Men vil du have skarpe firkan­ter, så sæt kagen i kølesk­a­bet, inden den skæres. Jeg skær­er ud i 16 små stykker, da det er min erfar­ing, at ikke alle kan spise så store stykker af denne kage, da den er så tæt og fudgy. Så kan man jo altid tage to gange, hvis man kan spise mere. Men der burde nok til mindst 8 per­son­er i denne kage. 

Denne brown­ie går superfint til en kop kaffe, eller med is og bær som dessert. Vil du have en end­nu mere snas­ket kage, så prøv min brown­ie med saltkaramel, som også er gluten­fri. Choko­lade­brown­ies er jo i den tunge ende af kageskalaen. Er du på udkig efter lidt let­tere gluten­fri choko­ladek­ager, så prøv disse store, sprøde og karamel­lis­erede cook­ies med choko­lade.

Ver­dens bed­ste brown­ie uden mel

Den bed­ste opskrift på brown­ie, fudgy og tæt med intens choko­lades­mag. Hem­me­lighe­den er, at kagen er uden mel. Nyd brown­ies, som de er, eller som dessert med is.
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid40 min­ut­ter
Sam­let tid55 min­ut­ter
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Amerikan­sk
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 16 stykker (små)
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • form 20x20 cm

Ingre­di­enser

  • 80 g smør
  • 150 g mørk choko­lade*
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 1 spsk. Kakao* med top
  • ½ knsp. salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grad­er og læg bagepa­pir i formen.
  • Smelt smør­ret i en skål over vand­bad. Imens hakkes choko­laden. Når smør­ret er smeltet, tilsættes choko­laden. Sluk for blus­set, men lad skålen blive i gry­den. Rør til choko­laden er smeltet. Stil skålen med smeltet choko­lade på køkken­bor­det, så den kan køle lidt af.
    Smør og chokolade smeltes i vandbad til brownie uden mel
  • Bland æg og sukker sam­men. En brown­ie må endelig ikke piskes for længe, så det er bare til æg og sukker er godt blandet.
  • Rør smør- og choko­lade­b­landin­gen i dejen.
  • Bland kakao og salt i en lille skål, og sigt det i dejen.
  • Bland for­sigtigt dejen med en dejskraber, og hæld den i formen.
  • Bag brown­ien i 35–40 minutter.
  • Tjek med en træpind, om den er færdig. Der må godt hænge lidt kage ved, men dejen må ikke være flydende.
  • Sæt kagen i kølesk­a­bet, så den kan sætte sig, inden den skæres ud.

* Tjek at kakaop­ul­ver og choko­lade er uden gluten for en gluten­fri brownie. 

Se nyeste opskrifter på kager uden mel

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede for­bi Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Brownie uden mel

2 Comments

    1. Hej Lil­lian
      Godt du spørg­er 🙂 – det er en fejl, at der står bagepul­ver. Oprindeligt havde jeg put­tet lidt bagepul­ver i dejen, men jeg fandt ud af, at den fak­tisk bliv­er bedre uden. Så det er slet­tet nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften