Avocadoen > Energigrød med gulerod, hvidkål, selleri, appelsin og nøddecreme

Energi­grød med gulerod, hvid­kål, sel­l­eri, appelsin og nøddecreme

Energigrød med gulerod pyntet med banan, appelsinskal, kakaonibs og nøddecreme

Energi­grød med gulerod og appelsin er en alter­na­tiv ver­sion af pro­fes­sorens grønne grød – her i en flot orange udgave. Opskriften byg­ger på Oluf Bor­bye Ped­er­sens kon­cept “Pro­fes­sorens grønne energi­grød”. Den grønne grød går ud på at blende en stor mængde grøntsager og spise til mor­gen­mad med nød­der og bær eller andre for­mer for topping.

Orange energi­grød er god at starte med, hvis man er skep­tisk over for at spise blend­ede grøntsager til mor­gen­mad. Den orange energi­grød er den mest søde af mine opskrifter på energi­grød pga. både gulerod, appelsin og banan. Jeg har også skruet op for char­men ved at toppe med nød­decreme. Hvem kunne nogensinde have troet, at det kan smage så godt at spise 500 g grøntsager med frugt og nødder?

Forkæl din energi­grød med hjem­melavet nøddecreme 

Nød­decreme, tænker du måske. Er det ikke en slags nutel­la? Jo, det er det da, men denne nød­decreme er af den sunde slags. I den orig­i­nale opskrift på grøn energi­grød blendes nød­derne sam­men med grøntsager. Her ris­ter jeg nød­derne og blender dem for sig selv med et par dadler kakao og vanil­je. Det er lidt mere besværligt, men hvad gør man ikke for et par ske­fulde nød­decreme? Har du ikke tid til at lave nød­decreme, smager det også godt med rist­ede has­sel­nød­der som top­ping i stedet .

Nød­decre­men kan godt laves uden dadler, men de er med til at fremhæve sma­gen og gør den min­dre bit­ter. Det er egentlig ikke meget dad­del, der skal bruges for at få sød­men frem i nød­decre­men. Jeg bruger bare 2 dadler til en uges for­brug af nød­decreme (for en per­son). Og så får man den lækreste has­sel­nød­decreme, der er lavet af lut­ter sunde ingredienser. 

Jeg synes, denne energi­grød smager ekstragodt med lidt fin­trevet appelsin­skal på top­pen. Det er i den orange del af skallen, at den aro­ma­tiske og intense cit­russ­mag gem­mer sig. Den hvide del der­i­mod er bit­ter, så hvis du vil undgå bit­ter­stof­ferne i grø­den, kan du skrælle appelsi­nen, inden du kom­mer den i blenderen – efter du har revet den orange skal af.

Energi­grød med gulerod, hvid­kål sel­l­eri, appelsin og nøddecreme

Orange energi­grød er min sødeste opskrift på energi­grød pga. gulerod. Med appelsin og nød­decreme af den sunde slags er det både ultra­sund og fris­tende morgenmad.
Forb. tid50 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri, Vegansk
Serv­ings: 1 por­tion
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Blender, food­proces­sor eller en god minihakker

Ingre­di­enser

Energi­grød

  • 100 g sel­l­eri
  • 100 g hvid­kål
  • 200 gulerød­der
  • ½ appelsin økol­o­gisk
  • kold urtete (fx med fersken og mango)

Nød­decreme

  • 200 g has­sel­nød­der
  • 2 dadler
  • 1 ½ spsk. kakaop­ul­ver ca. 12 g
  • ¼ vanil­jes­tang (gerne økol­o­gisk) (kan erstattes af 1/2 tsk. vaniljepulver)
  • 1 knivspids salt

Top­ping

  • banan i skiver
  • Kakaonibs
  • Appelsin­skal fin­trevet
  • 2 spsk. nød­decreme

Sådan gør du

Nød­decreme

  • Rist has­sel­nød­derne. Jeg giv­er dem 5 min­ut­ter ved 140 grad­er i airfryer
  • Put dem i blenderen/foodprocessoren sam­men med vanil­jes­tangen og blend til det er blevet til mel og beg­y­n­der at klumpe.
  • Tilsæt de øvrige ingre­di­enser og blend (længe) til du har en cremet nøddecreme.
  • Hæld nød­decre­men på et rengjort glas. Der er til ca. 7 gange energigrød

Energi­grød

  • Riv skallen af appelsi­nen – gem den til top­ping. Pil evt. resten af appelsi­nen, hvis du vil undgå bitterstofferne. 
  • Rengør grøntsagerne, skær dem i små stykker og blend dem sam­men med appelsi­nen. Juster kon­sis­tensen med urtete.
  • Anret energi­grø­den med banan, nød­decreme, appelsin­skal og kakaonibs
Energigrød med gulerod pyntet med banan, appelsinskal, kakaonibs og nøddecreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften