Avocadoen > Avocadoburger med kylling, bagte peberfrugter og chilimayo

Avo­cadoburg­er med kylling, bagte peber­frugter og chilimayo

Avocadoburger med kyllingebøf, bagte peberfrugter og chilimayonnaise

Inde­hold­er reklame for Fresh.land.

Har du nogensinde smagt en avo­cadoburg­er? Jeg men­er ikke en burg­er med avo­ca­do, men en burg­er, hvor man bruger en avo­ca­do i stedet for en burg­er­bolle. Vi taler to halve avo­ca­do­er lagt sam­men om en kyllingebøf!

Det er ret blæret, og jeg har ikke selv fået idéen. Avo­cadoburg­eren fik jeg på en avo­cado­café i Ams­ter­dam (The Avo­ca­do Show). Det er ikke løgn at sige, at jeg rejste til Ams­ter­dam for at besøge denne cafe, der har spe­cialis­eret sig i ret­ter med avo­ca­do, herun­der også avofritter.

Sid­st­nævnte synes jeg dog ikke var noget at skrive hjem om. Avo­ca­do skal ikke spis­es varm – så bliv­er den grøn og bit­ter i sma­gen. Burg­eren var fak­tisk heller ikke helt efter min smag. Den var serveret med en hakke­bøf af oksekød, hvilket jeg slet ikke synes pass­er med avo­ca­do. Avo­ca­do og kylling går der­i­mod hånd i hånd. Jeg har der­for længe drømt om selv at lave en avocado-kyllinge-burger.

Burg­er med to halve avo­ca­do­er i stedet for en burgerbolle

Da Fresh.land kon­tak­t­ede mig, for at høre om jeg ville teste deres avo­ca­do­er i mine opskrifter, slog jeg til. Man skal jo bereg­ne en hel avo­ca­do pr. per­son til denne opskrift, og det er ret vigtigt, at man har per­fekt modne avo­ca­do­er uden mørke plet­ter, når de skal bruges som ind­pakn­ing til en burgerbøf. 

Jeg må sige, at jeg er ret stor fan af avo­ca­do­erne fra Fresh.land. Avo­ca­do­erne har ikke ligget i en bunke i super­markedet, hvor en masse andre kun­der (foru­den én selv) har gået og mær­ket på dem. Når man får en kasse friskhøst­ede avo­ca­do­er plukket og sendt direk­te fra træerne i Sydeu­ropa, er suc­ces­rat­en nær 100 % – i mod­sæt­ning til dem, man køber i super­markedet, hvor jeg synes alt for mange går til spilde. Og så smager avo­ca­do­erne helt fantastisk.

Avo­ca­do-kyllinge-burg­er med per­sille, hvidløg og forårsløg

Kyllinge­bøf­fen til denne avo­cadoburg­er har jeg lavet af hakket kyllingekød. Det synes jeg fun­ger­er meget bedre end stegt kyllinge­bryst. Der er noget med kon­sis­tenserne, der går bedre i spænd med hakket kød. Og så kan man kry­dre kyllingekødet, hvilket er ret godt, når man skal bruge det som burg­er­bøf. Her har jeg brugt per­sille, hvidløg og forårsløg.

Sådan en avo­cadoburg­er har godt af en del grøntsager. Jeg laver bagte strim­lede peber­frugter til burg­eren og server­er den med små salat­blade som feld­salat og ruc­co­la. Jeg bereg­n­er 3 peber­frugter til fire per­son­er, for der går alt­så ret meget peber­frugt til avo­cadoburg­erne. For det første smager sådanne peber­frugter vildt godt, men de skrumper alt­så også en del, når man bager dem. 

Brug en chilidress­ing til avo­cadoburg­eren. Hvis du har tid, vil jeg anbe­fale dig at lave denne chilidress­ing med sylt­ede jalapenos. Den er virke­lig god både til kyllinge­bøf­fen, de bagte peber­frugter og avocadoen.

Avo­cadoburg­er med kylling, bagte peber­frugter og chilimayo

Avo­cadoburg­er fik jeg på en café i Ams­ter­dam. Her er den med kyllinge­bøf med hvidløg, forårsløg og per­sille, bagt peber­frugt og chili­mayo. En ret blæret burger.
Tilb. tid40 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er ovn kan også bruges
  • stegepande

Ingre­di­enser

Kyllinge­hakke­bøf­fer

  • 4 hele avo­ca­do­er Er avo­ca­do­erne meget store, kan man nøjes med ½ pr. person
  • 500 g hakket kylling
  • 1 spsk. finthakket per­sille lille hånd­fuld per­sille friskplukket
  • 1 tsk. tamari
  • 1 æg
  • 1 halv bundt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ½ tsk. salt
  • Friskkvær­net peber
  • 1 spsk. loppe­frøskaller kan erstattes af 1 spsk. havre­gryn pr person
  • Olie til steg­n­ing neu­tral

Bagte peber­frugte

  • 3 peber­frugter, gerne i forskel­lige farver

Deru­dover

  • Chili­may­on­naise (se link under opskriften – eller køb en chili­mayo eller burg­er­dress­ing, der har godt med smag)
  • Små salat­blade som feld­salat og ruc­co­la – gerne en blanding.

Sådan gør du

  • Hak forårsløg og per­sille meget fint. Pres hvidløget og bland alle ingre­di­enser til kyllingebøfferne.
  • Lad farsen stå 10 min­ut­ter i køleskabet.
  • Form fire bøf­fer og steg dem ca. 5–6 min­ut­ter på hver side på en pande med olie.
  • Tem­per­a­turen i kødet skal være ca. 75 grader.

Bagte peber­frugter

  • Halver peber­frugterne og fjern kernerne.
  • Læg peber­frugterne i air­fry­eren med skind­si­den opad.
  • Gril dem 15 min­ut­ter ved 220 grad­er. Air­fryere er forskel­lige, så hold øje med pebrene.
  • Lad dem ligge i air­fry­eren uden at åbne skuf­fen, til de er kølet af.
  • Læg peber­frugterne ud på et bræt og pil skindet af.
  • Skær peber­frugterne i strim­ler og giv dem lidt salt.

Server­ing

  • Halver avo­ca­do­erne og fjern stenen.
  • Grav hver halvdel for­sigtigt ud af avo­ca­doen med en ske eller pil skrællen af – alt efter hvad der er nemmest. 
  • Byg burg­eren med de to halve avo­ca­do­er som burg­er­bolle, salat, strim­let peber­frugt og chilimayo.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
Avocadoburger med kyllingebøf bagt peberfrugt i strimler og chilimayonnaise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften