Avocadoburger med kylling, bagte peberfrugter og chilimayo

Indeholder reklame for Fresh.land.
Har du nogensinde smagt en avocadoburger? Jeg mener ikke en burger med avocado, men en burger, hvor man bruger en avocado i stedet for en burgerbolle. Vi taler to halve avocadoer lagt sammen om en kyllingebøf!
Det er ret blæret, og jeg har ikke selv fået idéen. Avocadoburgeren fik jeg på en avocadocafé i Amsterdam (The Avocado Show). Det er ikke løgn at sige, at jeg rejste til Amsterdam for at besøge denne cafe, der har specialiseret sig i retter med avocado, herunder også avofritter.
Sidstnævnte synes jeg dog ikke var noget at skrive hjem om. Avocado skal ikke spises varm – så bliver den grøn og bitter i smagen. Burgeren var faktisk heller ikke helt efter min smag. Den var serveret med en hakkebøf af oksekød, hvilket jeg slet ikke synes passer med avocado. Avocado og kylling går derimod hånd i hånd. Jeg har derfor længe drømt om selv at lave en avocado-kyllinge-burger.
Burger med to halve avocadoer i stedet for en burgerbolle
Da Fresh.land kontaktede mig, for at høre om jeg ville teste deres avocadoer i mine opskrifter, slog jeg til. Man skal jo beregne en hel avocado pr. person til denne opskrift, og det er ret vigtigt, at man har perfekt modne avocadoer uden mørke pletter, når de skal bruges som indpakning til en burgerbøf.
Jeg må sige, at jeg er ret stor fan af avocadoerne fra Fresh.land. Avocadoerne har ikke ligget i en bunke i supermarkedet, hvor en masse andre kunder (foruden én selv) har gået og mærket på dem. Når man får en kasse friskhøstede avocadoer plukket og sendt direkte fra træerne i Sydeuropa, er succesraten nær 100 % – i modsætning til dem, man køber i supermarkedet, hvor jeg synes alt for mange går til spilde. Og så smager avocadoerne helt fantastisk.
Avocado-kyllinge-burger med persille, hvidløg og forårsløg
Kyllingebøffen til denne avocadoburger har jeg lavet af hakket kyllingekød. Det synes jeg fungerer meget bedre end stegt kyllingebryst. Der er noget med konsistenserne, der går bedre i spænd med hakket kød. Og så kan man krydre kyllingekødet, hvilket er ret godt, når man skal bruge det som burgerbøf. Her har jeg brugt persille, hvidløg og forårsløg.

Sådan en avocadoburger har godt af en del grøntsager. Jeg laver bagte strimlede peberfrugter til burgeren og serverer den med små salatblade som feldsalat og ruccola. Jeg beregner 3 peberfrugter til fire personer, for der går altså ret meget peberfrugt til avocadoburgerne. For det første smager sådanne peberfrugter vildt godt, men de skrumper altså også en del, når man bager dem.
Brug en chilidressing til avocadoburgeren. Hvis du har tid, vil jeg anbefale dig at lave denne chilidressing med syltede jalapenos. Den er virkelig god både til kyllingebøffen, de bagte peberfrugter og avocadoen.
Avocadoburger med kylling, bagte peberfrugter og chilimayo
Equipment
- Airfryer ovn kan også bruges
- stegepande
Ingredienser
Kyllingehakkebøffer
- 4 hele avocadoer Er avocadoerne meget store, kan man nøjes med ½ pr. person
- 500 g hakket kylling
- 1 spsk. finthakket persille lille håndfuld persille friskplukket
- 1 tsk. tamari
- 1 æg
- 1 halv bundt forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. loppefrøskaller kan erstattes af 1 spsk. havregryn pr person
- Olie til stegning neutral
Bagte peberfrugte
- 3 peberfrugter, gerne i forskellige farver
Derudover
- Chilimayonnaise (se link under opskriften – eller køb en chilimayo eller burgerdressing, der har godt med smag)
- Små salatblade som feldsalat og ruccola – gerne en blanding.
Sådan gør du
- Hak forårsløg og persille meget fint. Pres hvidløget og bland alle ingredienser til kyllingebøfferne.
- Lad farsen stå 10 minutter i køleskabet.
- Form fire bøffer og steg dem ca. 5–6 minutter på hver side på en pande med olie.
- Temperaturen i kødet skal være ca. 75 grader.
Bagte peberfrugter
- Halver peberfrugterne og fjern kernerne.
- Læg peberfrugterne i airfryeren med skindsiden opad.
- Gril dem 15 minutter ved 220 grader. Airfryere er forskellige, så hold øje med pebrene.
- Lad dem ligge i airfryeren uden at åbne skuffen, til de er kølet af.
- Læg peberfrugterne ud på et bræt og pil skindet af.
- Skær peberfrugterne i strimler og giv dem lidt salt.
Servering
- Halver avocadoerne og fjern stenen.
- Grav hver halvdel forsigtigt ud af avocadoen med en ske eller pil skrællen af – alt efter hvad der er nemmest.
- Byg burgeren med de to halve avocadoer som burgerbolle, salat, strimlet peberfrugt og chilimayo.
Se andre opskrifter med avocado
