Avocadoen > Colamarengs – kyskager med colasmag

Cola­marengs – kysk­ager med colasmag

Colamarengs

Cola­marengs er en opskrift, jeg opfandt lidt for sjov, men som viste sig at smage ret godt. Cola­marengsene er søde med not­er af karamel, cit­ron, vanil­je og kanel. Man kan næsten mærke colaboblerne på tun­gen, når man knas­er marengsene. 

For at få den mørke karamel­lis­erede smag i marengsene har jeg erstat­tet hvidt sukker med brun farin. Ud over, at brun farin er en del af colas­ma­gen, gør den marengsene lyse­brune, hvilket jo match­er meget godt med colasmagen. 

Denne por­tion er til to plad­er marengs. Det er mange kysk­ager, men de smager på den anden side ret godt, så de skal nok blive spist. Man kan godt lave en min­dre por­tion fx af 2 ægge­hvider og 100 g brun farin, men det bliv­er lidt sværere at måle kry­d­derierne af. Pas i hvert fald på – hvis du laver en min­dre por­tion – ikke at få for meget kanel og muskat i dine cola­marengs, da de så kom­mer til at smage af bastognekiks. 

Cola­marengs – kysk­ager med colasmag

Man kan næsten mærke colaboblerne på tun­gen, når man knas­er disse cola­marengs. Cola-kysk­ager er søde med not­er af karamel, cit­ron, vanil­je og kanel. 
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid1 time
Sam­let tid1 time 15 min­ut­ter
Ret: Bagværk, Dessert
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 2 plad­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Hånd­mix­er eller røre­mask­ine med piskeris

Ingre­di­enser

  • 3 ægge­hvider
  • 150 g brun farin
  • tsk. kanel
  • tsk. muskat
  • ¼ tsk. vanil­je
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk cit­ron­saft

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 100 grad­er varmluft. 
  • Pisk ægge­hviderne, til skålen kan vendes på hov­edet, uden de falder ud.
  • Tilsæt cit­ron­saft, mens du pisker.
  • Bland sukker og krydderier.
  • Tilsæt sukkerb­landin­gen lidt ad gan­gen, mens du pisker.
  • Mærk på marengs­massen, om sukkeret er opløst. Hvis du stadig kan mærke sukkerko­rnene mellem to fin­gre, så pisk videre.
  • Når sukkeret er helt opløst hældes marengs­massen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Sprøjt ud i små kysk­ager på en bage­plade med bagepapir.
  • Bag ved 100 grad­er varm­luft i 1 time. Du kan godt bage begge plad­er på samme tid. 
  • Når tiden er gået, sluk ovnen og lad dem køle af i ovnen med ovndøren på klem.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne

Tips til opskriften på colamarengs

Bort­set fra colakry­d­derierne er denne opskrift på marengs ret tra­di­tionel. Jeg bruger pas­teuris­erede ægge­hvider, men det er ikke nød­vendigt. Du kan sagtens bruge hele æg, hvor du skiller hviderne omhyggeligt fra. Der må ikke være det mind­ste blomme i ægge­hviderne, når du skal piske marengs. 

Ellers gælder det i denne opskrift som ved andre opskrifter på marengs, at skål og piskeris skal være helt rene, når man pisker marengs. 

Opbe­var cola­marengsene i en luft­tæt behold­er, fx en plas­tik­bøtte med låg. Marengs skal ikke i køleskab, men opbe­vares ved stuetemperatur. 

Marengs er naturligt gluten­fri, da der ikke er mel i. 

Cola-marengs som små kyskager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften