Avocadoen > Cola mess – dessert med colais, colamarengs og frisk ananas

Cola mess – dessert med colais, cola­marengs og frisk ananas

Cola mess dessert af colais, colamarengs og ananas

Kalder alle colaelskere: Her er opskriften på coladessert, som smager af cola. Jeg har kaldt den “cola mess” inspir­eret af den klas­siske dessert, Eton mess. Cola mess består af marengs og is med colas­mag og frisk ananas. Desserten pyntes med kan­dis­erede cit­ron­strim­ler, som man laver sam­tidig med isen.

Ok, så hvor­dan får man is og marengs til at smage af cola? Der er nem­lig ikke cola i desserten. Først prøvede jeg at lave både colais og colakysk­ager med colau­rt. Det er en kry­d­derurt, der dufter vildt meget og skønt af cola. Jeg synes dog ikke, at sma­gen var i ska­bet. Colau­rt har nem­lig en lidt bit­ter efters­mag (min mor siger, at hun bruger den i frikadeller med godt resultat).

I stedet har jeg skabt colas­ma­gen med kry­d­derier og cit­ron: Hvis man bland­er cit­ron, kanel, vanil­je og muskat­nød, kom­mer sma­gen ret tæt på colas­mag. Man skal bare passe på ikke at bruge for meget kanel, for så kom­mer det til at smage mere af jul og gløgg end af cola.

Colais er egentlig en cit­ron­flødeis. Foru­den colakry­d­derier kan man tilsætte en smule rom. Det gør isen mere blød. Hvis der er børn, som skal spise isen, skal man selvføl­gelig und­lade rom, selv om det ikke er meget rom. Men friske bør­nes­magsløg kan smage selv de mind­ste mængder alkohol.

Sådan for­bere­des cola mess dessert på forhånd

Jeg for­bered­er alle ele­menterne til desserten på forhånd, så den blot skal sam­les lige inden server­ing. Jeg starter med at lave colaisen. Jeg ple­jer at lave den mor­ge­nen, hvis jeg skal bruge den om afte­nen. Så er kon­sis­tensen bedst. Det er også her, jeg laver cit­ron­strim­lerne til pynt. Ork­er du ikke at lave kan­dis­eret cit­ron­strim­ler, kan det sagtens udelades.

Colakysk­agerne kan også bages på forhånd og opbe­vares i en bøtte med låg ved stuetem­per­atur. Ananassen kan skæres ud og opbe­vares i en bøtte i køleskabet.

Her er opskrifterne, som du skal bruge til cola mess:

Cola mess – dessert med colais, cola­marengs og frisk ananas

Cola mess er en opskrift på dessert med smag af cola. Den er inspir­eret af den klas­siske dessert Eton mess. Cola mess består af cola­marengs, colais og ananas. 
Forb. tid10 timer
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid10 timer 30 min­ut­ter
Ret: Dessert
Serv­ings: 6 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 por­tion colais Se opskrift.
  • kan­dis­eret strim­let cit­ron Se opskrift (kan udelades)
  • ½ por­tion cola­marengs Se opskrift.
  • ¼ ananas

Sådan gør du

  • Lav isen efter opskriften. Se link herunder.
  • Lav kysk­agerne efter opskriften. Se link herunder.
  • Skær top og bund af ananas.
  • Skær skrællen af. Sørg for også at fjerne de små brunge “øjne” ved at skære små ren­der på tværs af anassen, der føl­ger øjnenes placering. 
  • Del ananassen i kvarte og fjern stokken.
  • Hver fjerd­edel skæres nu i tre lange stænger. Stængerne skæres i små stykker. Der skal kun bruges den ene fjerd­edel – eller måske mere, hvis ananassen er lille.

Anret­ning

  • Knus lidt marengs i bun­den af hvert glas.
  • Læg lidt ananasstykker ovenpå.
  • Læg en kugle is.
  • Gen­tag med marengs, ananas og is end­nu en gang. Desserten må gerne se lidt rodet ud. 
  • Pynt med hele marengs og kan­dis­erede citronstrimler.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
Cola mess dessert anrettet i glas med ananas, colais, colamarengs og kandiserede citronstrimler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften