Hurtig pulled chicken på 45 minutter i airfryer eller på pande

Det behøver ikke at tage lang tid at lave pulled chicken af kyllingebryst. Jeg bruger airfryer, og det gør, at kyllingen passe sig selv størstedelen af tiden. Jeg har kaldt opskriften for 45-minutters pulled chicken, men hvis jeg har en, der hjælper med at rive kyllingen fra hinanden, kan det gøres endnu hurtigere.
Krydderiblandingen består af tørrede krydderier, der blandes med olie og limesaft. Olie og lime mørner kyllingen og gør det nemmere at fordele krydderierne på kyllingefileterne. Kyllingebrysterne kan sagtens tilberedes med det samme, når man har krydret kyllingen. Men man kan også sagtens marinere kyllingebrysterne på forhånd og lade dem trække i køleskabet, til man skal bruge dem. Det gør kun kødet bedre.
Magnus og jeg har eksperimenteret med, hvordan vi bedst får kyllingen mør nok til at den kan trevles. Vi har prøvet 3 metoder, nemlig: 1) høj varme i airfryer i kortere tid, 2) lav varme og længere tid i airfryer og endelig 3) at stege kyllingebrysterne på panden. Vores konklusion er – lidt overraskende – at det er den første metode med høj varme og kort tid i airfryer, der giver mest saftig og mør pulled chicken. På andenpladsen kom pulled chicken på stegepande. Så det er de to metoder til at tilberede sin kylling, så dne kan rives, jeg beskriver i opskriften.
Brug fx pulled chicken i taquitos eller i en burger sammen med coleslaw.
45-minutters pulled chicken i airfryer eller på pande
Ingredienser
- 650 g kyllingebryst
- 1½ spsk olie
- ½ lime saften
- 4 g hvidløgspulver 1 tsk.
- ¼ g cayennepeber 1 knivspids
- 2½ g løgpulver 1 tsk
- 4 g Spidskommen 1½ tsk.
- 1 g chiliflager ½ tsk.
- 4 g paprika hot 1 tsk. med top
- 1½ g stødt koriander 1 lille tsk.
- 1 g tørret oregano 1½ tsk.
- 1 tsk. salt fint
- peber friskkværnet
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne til kyllingen og bland dem med limesaft og olie.
- Vend kyllingen i krydderierne og læg kyllingebrysterne i airfryeren. Jeg lægger kyllingestykkerne på et stykke bagepapir med kanter beregnet til airfryer eller i et ildfast fad. På den måde bliver airfryeren knap så beskidt, og man mister ikke saften fra kyllingen.
- Giv kyllingenbrysterne 20 minutter ved 200 grader. Vend dem om, når halvdelen af tiden er gået. Er kyllingebrysterne små, kan det godt være, de skal have lidt kortere tid. Har du ikke airfryer, kan kyllingen også steges på panden. Temperaturen i kyllingekødet skal være 75 grader.
- Lad kyllingen hvile 5–10 minutter.
- Riv kyllingen til pulled chicken med to gafler.
