Avocadoen > Hurtig pulled chicken på 45 minutter i airfryer eller på pande

Hur­tig pulled chick­en på 45 min­ut­ter i air­fry­er eller på pande

Pulled chicken

Det behøver ikke at tage lang tid at lave pulled chick­en af kyllinge­bryst. Jeg bruger air­fry­er, og det gør, at kyllin­gen passe sig selv størst­ede­len af tiden. Jeg har kaldt opskriften for 45-min­ut­ters pulled chick­en, men hvis jeg har en, der hjælper med at rive kyllin­gen fra hinan­den, kan det gøres end­nu hurtigere.

Kry­d­deri­b­landin­gen består af tørrede kry­d­derier, der blandes med olie og lime­saft. Olie og lime mørn­er kyllin­gen og gør det nem­mere at fordele kry­d­derierne på kyllinge­fileterne. Kyllinge­brys­terne kan sagtens tilbere­des med det samme, når man har kry­dret kyllin­gen. Men man kan også sagtens marinere kyllinge­brys­terne på forhånd og lade dem trække i kølesk­a­bet, til man skal bruge dem. Det gør kun kødet bedre. 

Mag­nus og jeg har eksper­i­menteret med, hvor­dan vi bedst får kyllin­gen mør nok til at den kan trevles. Vi har prøvet 3 metoder, nem­lig: 1) høj varme i air­fry­er i kor­tere tid, 2) lav varme og læn­gere tid i air­fry­er og endelig 3) at stege kyllinge­brys­terne på pan­den. Vores kon­klu­sion er – lidt over­rask­ende – at det er den første metode med høj varme og kort tid i air­fry­er, der giv­er mest saftig og mør pulled chick­en. På anden­plad­sen kom pulled chick­en på stegepande. Så det er de to metoder til at tilberede sin kylling, så dne kan rives, jeg beskriv­er i opskriften.

Brug fx pulled chick­en i taquitos eller i en burg­er sam­men med coleslaw.

45-min­ut­ters pulled chick­en i air­fry­er eller på pande

Denne opskrift på pulled chick­en er hur­tig og giv­er saftigt og mørt kyllingekød. Bruger man air­fry­er, pass­er kyllin­gen ovenikø­bet sig selv det meste af tiden. 
Tilb. tid45 min­ut­ter
Sam­let tid45 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 650 g kyllinge­bryst
  • spsk olie
  • ½ lime saften
  • 4 g hvidløgspul­ver 1 tsk.
  • ¼ g cayen­nepe­ber 1 knivspids
  • g løg­pul­ver 1 tsk
  • 4 g Spid­skom­men 1½ tsk.
  • 1 g chiliflager ½ tsk.
  • 4 g papri­ka hot 1 tsk. med top
  • g stødt korian­der 1 lille tsk.
  • 1 g tør­ret oregano 1½ tsk.
  • 1 tsk. salt fint
  • peber friskkvær­net

Sådan gør du

  • Bland alle kry­d­derierne til kyllin­gen og bland dem med lime­saft og olie.
  • Vend kyllin­gen i kry­d­derierne og læg kyllinge­brys­terne i air­fry­eren. Jeg læg­ger kyllingestykkerne på et stykke bagepa­pir med kan­ter bereg­net til air­fry­er eller i et ild­fast fad. På den måde bliv­er air­fry­eren knap så beskidt, og man mis­ter ikke saften fra kyllingen.
  • Giv kyllin­gen­brys­terne 20 min­ut­ter ved 200 grad­er. Vend dem om, når halvde­len af tiden er gået. Er kyllinge­brys­terne små, kan det godt være, de skal have lidt kor­tere tid. Har du ikke air­fry­er, kan kyllin­gen også steges på pan­den. Tem­per­a­turen i kyllingekødet skal være 75 grader.
  • Lad kyllin­gen hvile 5–10 minutter.
  • Riv kyllin­gen til pulled chick­en med to gafler.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften