Sellerifritter i airfryer

Sellerifritter kan snildt laves i airfryer. De bliver faktisk rigtig gode. Fritter lavet af selleri har den karakteristiske sellerismag, så denne form for fritter er for dem, der kan lide selleri.
Fritter af selleri er et godt alternativ til pommes frites, hvis du ønsker at undgå stivelse i din mad, da de kun indeholder 0,37 g stivelse. De er også rimeligt keto-venlige i mindre mængder, da selleri kun indeholder 4,2 g kulhydrat pr. 100 g.
Jeg bruger sellerifritter som alternativ til pommes frites, så du kan bruge sellerifritterne til de retter, hvor du ellers ville spise pommes frites. Sellerifritter smager godt, men de bliver ikke sprøde som almindelige fritter. Hvis du forventer sprøde fritter, er det altså ikke denne opskrift, du skal gå med.
Har du ikke en airfryer at tilberede sellerifritterne i, kan du også lave sellerifritter i ovn.
Skal du bruge en dip til dine sellerifritter, så prøv fx:
- avocadobearnaise – nem grøn bearnaise, der ikke skiller
- haydari med grillet peberfrugt – med peberfrugt bagt i airfryer
- tatarsauce med krydderurter og kapers – også god til fisk
- Chilimayonnaise – nem metode med et helt æg
Sellerifritter i airfryer
Equipment
- Airfryer
Ingredienser
- 1 selleri 2, hvis det er små selleriknolde
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Frisk rosmarin
Sådan gør du
- Skære toppen og bunden af sellerien.
- Skær skrællen af hele vejen rundt.
- Vask sellerien – og skærebrættet.
- Skær sellerien i skiver, der er ca. 1 cm tykke.
- Skær hver skive i stave på 1 cm.
- Vend sellerifritter i olivenolie og drys med salt og frisk rosmarin.
- Put fritterne i airfryergryden og kør i 20 minutter ved 210 grader.
- Ryst nogle gange undervejs.
Brug fx sellerifritter som tilbehør til gryderetter som vegetarisk stroganoff med portobellosvampe eller til denne sommerfuglekylling med citrus og hvidløg.
Se alle opskrifter i airfryer.
