Avocadoen > Magnus’ taquitos opskrift: tortillas med krydret kylling og ost

Mag­nus’ taquitos opskrift: tor­tillas med kry­dret kylling og ost

Mag­nus opskrift på taquitos er sprøde med med kry­dret kylling og ost. Hos 7‑eleven hed­der de taquitos spicy chick­en. Hvis du ikke ved, hvad taquitos er (det gjorde jeg ikke, før Mag­nus lavede dem til aftens­mad for nyligt), så er det en snack af stegte tor­tillas med fyld. De skulle være ret gode, når man passer­er tanken en sen aften, har jeg hørt.

Nu har jeg aldrig smagt en taquito fra tanken, så jeg kan ikke sam­men­ligne. Men det behøver jeg heller ikke, for Mag­nus taquitos er meget lækre. Når han laver mad, bruger han ikke opskrift, men prøver sig frem. Og det ender som regel ret godt. Jeg over­talte ham til at lave sine taquitos igen og skrive ned, hvad han brugte af de forskel­lige ingre­di­enser. Så det er alt­så Mag­nus, der er gæstekok i dette indlæg. Du kan se alle vores tips til taquitos efter opskriften.

Der­for skal du prøve Mag­nus opskrift på taquitos:

  1. Mag­nus taquitos er fyldt med pulled chick­en = ekstra mør kylling.
  2. Mag­nus kry­d­deri­b­land­ing, som han bruger til pulled chick­en, er ret eminent.
  3. Taquito’ne steges på pan­den. Det giv­er en virke­lig lækker kom­bi af cremet fyld i en sprød skal.
  4. Mag­nus bland­er kyllin­gen med to slags ost, så fyldet bliv­er ultra­cremet, og hold­er sig inde i pan­dek­agerne, mens man ste­ger dem.

Mag­nus’ taquitos opskrift: tor­tillas med kry­dret kylling og ost

Taquitos med cremet og kry­dret fyld af to slags ost og (air­fry­er) pulled chick­en i sprød­stegte tor­tillas. Lækker som aftens­mad med sal­sa, gua­camole og salat.
Tilb. tid1 time 15 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 15 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Køkken: Mexikan­sk
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 650 g kyllinge­bryst

Kry­d­derb­land­ing

  • spsk olie
  • ½ lime (saften)
  • 4 g hvidløgspul­ver 1 tsk.
  • ¼ g cayen­nepe­ber 1 knivspids
  • g løg­pul­ver 1 tsk
  • 4 g Spid­skom­men 1½ tsk.
  • 1 g chiliflager ½ tsk.
  • 4 g papri­ka hot 1 tsk. med top
  • g stødt korian­der 1 lille tsk.
  • 1 g tør­ret oregano 1½ tsk.
  • 1 tsk. salt (fint)
  • peber (friskkvær­net)

Taquitos

  • 8 tor­tillas (mellem­store) se link til opskrift på gluten­fri totil­las efter opskriften
  • 100 g flødeost
  • 150 g ost revet
  • neu­tral olie (til stegning)

Sådan gør du

  • Bland alle kry­d­derierne til kyllingen.
  • Vend kyllin­gen i kry­d­derierne og læg kyllinge­brys­terne i airfryeren.
  • Giv dem 20 min­ut­ter ved 200 grad­er. Vend dem om, når halvde­len af tiden er gået. Har du ikke air­fry­er, kan kyllin­gen også steges på pan­den eller i ovn. Tem­per­a­turen i kyllingekødet skal være 75 grader. 
  • Riv kyllin­gen til pulled chick­en med to gafler.
  • Bland det revne kyllingekød med revet ost og flødeost.
  • Lun tor­tillaerne 10 sekun­der i mikroov­nen (spring dette trin over, hvis du ikke har mikroovn)
  • Fordel kyllinge­b­landin­gen på tor­tilla­pan­dek­agerne og rul dem stramt sammen. 
  • Steg dine taquitos på alle sider på en pande med olie.

Not­er

Skal dine taquitos være gluten­fri, så prøv denne opskrift på tor­tillas med man­delmel.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne

Hvad server­er man til taquitos

Serv­er taquitos med sal­sa og gua­camole eller denne meget lækre avo­cadocreme, Med en god salat til, bliv­er det et godt aftens­måltid. Her kunne coleslaw være et godt bud. 

Vil du lave sal­sa selv, så prøv denne opskrift på hjem­melavet sal­sa, som du find­er sam­men med opskriften på tortillalasagne.

Hvilken type tor­tillas skal man bruge til taquitos?

Du kan både bruge majs- og hvedetor­tillas til taquitos. Et tip er at varme dem 10 sekun­der i mikroov­nen, inden du fylder dem. Så bliv­er de lidt blødere og nem­mere at rulle sammen.

Vil du selv lave gluten­fri taquitos, kan du prøve opskriften på gluten­fri tor­tillas med man­delmel. De er helt uden tilsæt­ningsstof­fer og kan fint fun­gere som ind­pakn­ing til taquitos. Taquitos’ne på billedet er lavet med mandelmel. 

Skal man stege eller bage taquitos?

I denne opskrift ste­ger vi de fyldte taquitos på en pande i olie. Det giv­er lære sprøde og saftige taquitos. Man kan godt bage taquitos i ovnen for at spare på fedtet, men så vil jeg anbe­fale at pensle lidt olie på de sam­men­rullede tor­tillas, for at undgå, at de bliv­er tørre. 

Hvilken type ost, skal man bruge i taquitos?

Mag­nus bruger to slags ost i sine taquitos: flødeost og en fast revet ost. De to slags ost smelter sam­men og giv­er et meget lækkert cremet fyld. Ched­dar vil nok være det tra­di­tionelle valg. Jeg er kæmpe fan af lagret havar­ti-ost, som smelter godt og har en fyldig smag. 

Hvor­dan laver man pulled chick­en i airfryer

Til pulled chick­en skal du bruge kyllinge­bryst. Mag­nus laver nogle gange kyllin­gen i air­fry­er og andre gange ste­ger han bryst­fileterne på pan­den. Jeg fore­trækker air­fry­er. Så kan man rive ost og lave salat imens. Det er ret hur­tigt at lave pulled chick­en i air­fry­er, da kyllin­gen er mør allerede efter ca. 20 min­ut­ter. Tem­per­a­turen i kyllingekødet skal være mindst 75 grad­er. Læg kyllinge­brys­terne ved siden af hinan­den direk­te i air­fry­er­skuf­fen. Vend kyllin­gen om, når halvde­len af tiden er gået, så de bliv­er jævnt møre. Lad dem hvile i 10 min­ut­ter, inden du trækker kødet til strim­ler med to gafler. 

Taquitos som aftensmad. 

Når man laver taquitos som aftens­mad, må de gerne være lidt større, end dem man får på tanken. Jeg synes, tor­tillas i mellem­stør­relse er egnede. Her har jeg bereg­net to pr. per­son, men en sul­ten teenag­er kan sikkert godt klemme en ekstra ned.

Tqquitos med salsat og avocado drysset med koriander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften