Magnus’ taquitos opskrift: tortillas med krydret kylling og ost

Magnus opskrift på taquitos er sprøde med med krydret kylling og ost. Hos 7‑eleven hedder de taquitos spicy chicken. Hvis du ikke ved, hvad taquitos er (det gjorde jeg ikke, før Magnus lavede dem til aftensmad for nyligt), så er det en snack af stegte tortillas med fyld. De skulle være ret gode, når man passerer tanken en sen aften, har jeg hørt.
Nu har jeg aldrig smagt en taquito fra tanken, så jeg kan ikke sammenligne. Men det behøver jeg heller ikke, for Magnus taquitos er meget lækre. Når han laver mad, bruger han ikke opskrift, men prøver sig frem. Og det ender som regel ret godt. Jeg overtalte ham til at lave sine taquitos igen og skrive ned, hvad han brugte af de forskellige ingredienser. Så det er altså Magnus, der er gæstekok i dette indlæg. Du kan se alle vores tips til taquitos efter opskriften.
Derfor skal du prøve Magnus opskrift på taquitos:
- Magnus taquitos er fyldt med pulled chicken = ekstra mør kylling.
- Magnus krydderiblanding, som han bruger til pulled chicken, er ret eminent.
- Taquito’ne steges på panden. Det giver en virkelig lækker kombi af cremet fyld i en sprød skal.
- Magnus blander kyllingen med to slags ost, så fyldet bliver ultracremet, og holder sig inde i pandekagerne, mens man steger dem.
Magnus’ taquitos opskrift: tortillas med krydret kylling og ost
Ingredienser
- 650 g kyllingebryst
Krydderblanding
- 1½ spsk olie
- ½ lime (saften)
- 4 g hvidløgspulver 1 tsk.
- ¼ g cayennepeber 1 knivspids
- 2½ g løgpulver 1 tsk
- 4 g Spidskommen 1½ tsk.
- 1 g chiliflager ½ tsk.
- 4 g paprika hot 1 tsk. med top
- 1½ g stødt koriander 1 lille tsk.
- 1 g tørret oregano 1½ tsk.
- 1 tsk. salt (fint)
- peber (friskkværnet)
Taquitos
- 8 tortillas (mellemstore) se link til opskrift på glutenfri totillas efter opskriften
- 100 g flødeost
- 150 g ost revet
- neutral olie (til stegning)
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne til kyllingen.
- Vend kyllingen i krydderierne og læg kyllingebrysterne i airfryeren.
- Giv dem 20 minutter ved 200 grader. Vend dem om, når halvdelen af tiden er gået. Har du ikke airfryer, kan kyllingen også steges på panden eller i ovn. Temperaturen i kyllingekødet skal være 75 grader.
- Riv kyllingen til pulled chicken med to gafler.
- Bland det revne kyllingekød med revet ost og flødeost.
- Lun tortillaerne 10 sekunder i mikroovnen (spring dette trin over, hvis du ikke har mikroovn)
- Fordel kyllingeblandingen på tortillapandekagerne og rul dem stramt sammen.
- Steg dine taquitos på alle sider på en pande med olie.
Noter
Se andre opskrifter med kylling
Hvad serverer man til taquitos
Server taquitos med salsa og guacamole eller denne meget lækre avocadocreme, Med en god salat til, bliver det et godt aftensmåltid. Her kunne coleslaw være et godt bud.
Vil du lave salsa selv, så prøv denne opskrift på hjemmelavet salsa, som du finder sammen med opskriften på tortillalasagne.
Hvilken type tortillas skal man bruge til taquitos?
Du kan både bruge majs- og hvedetortillas til taquitos. Et tip er at varme dem 10 sekunder i mikroovnen, inden du fylder dem. Så bliver de lidt blødere og nemmere at rulle sammen.
Vil du selv lave glutenfri taquitos, kan du prøve opskriften på glutenfri tortillas med mandelmel. De er helt uden tilsætningsstoffer og kan fint fungere som indpakning til taquitos. Taquitos’ne på billedet er lavet med mandelmel.
Skal man stege eller bage taquitos?
I denne opskrift steger vi de fyldte taquitos på en pande i olie. Det giver lære sprøde og saftige taquitos. Man kan godt bage taquitos i ovnen for at spare på fedtet, men så vil jeg anbefale at pensle lidt olie på de sammenrullede tortillas, for at undgå, at de bliver tørre.
Hvilken type ost, skal man bruge i taquitos?
Magnus bruger to slags ost i sine taquitos: flødeost og en fast revet ost. De to slags ost smelter sammen og giver et meget lækkert cremet fyld. Cheddar vil nok være det traditionelle valg. Jeg er kæmpe fan af lagret havarti-ost, som smelter godt og har en fyldig smag.
Hvordan laver man pulled chicken i airfryer
Til pulled chicken skal du bruge kyllingebryst. Magnus laver nogle gange kyllingen i airfryer og andre gange steger han brystfileterne på panden. Jeg foretrækker airfryer. Så kan man rive ost og lave salat imens. Det er ret hurtigt at lave pulled chicken i airfryer, da kyllingen er mør allerede efter ca. 20 minutter. Temperaturen i kyllingekødet skal være mindst 75 grader. Læg kyllingebrysterne ved siden af hinanden direkte i airfryerskuffen. Vend kyllingen om, når halvdelen af tiden er gået, så de bliver jævnt møre. Lad dem hvile i 10 minutter, inden du trækker kødet til strimler med to gafler.
Taquitos som aftensmad.
Når man laver taquitos som aftensmad, må de gerne være lidt større, end dem man får på tanken. Jeg synes, tortillas i mellemstørrelse er egnede. Her har jeg beregnet to pr. person, men en sulten teenager kan sikkert godt klemme en ekstra ned.
