Avocadoen > Tomtattærte med champignon og flødeost (glutenfri)

Tom­tat­tærte med champignon og flødeost (gluten­fri)

Tomattærte med cherrytomater og oregano

Denne tomat­tærte med champignon er både pikant, sød, stærk og cremet. Med champignon­er i fyldet, får tærten mass­er af uma­mi. Tærten er desu­den smagt til med både sen­nep, chili, oregano og hvidløg, så tærten har en rig og meget lækker smag. Madtærte er en af de ret­ter, der kan fun­gere både som frokost og aftens­mad med en god salat eller brød til. Jeg synes også snildt, man man lave tomat­tærte som forret.

Bun­den er uden hvedemel, og tærten er der­for gluten­fri. Det er ikke så nemt at lave tær­te­bund uden hvedemel eller korn i det hele taget, men jeg synes, det er lykkedes ret godt her. Tær­te­bun­den er lavet af man­delmel og kokos­fiber­mel, flødeost, æg og smør. Sådan en tær­te­bund uden mel bliv­er lidt mere porøs end almin­delig tært­edej. Men den kan det, en tær­te­bund skal kunne, nem­lig at rumme tærte­fyldet. Du kan selvføl­gelig også lave en almin­delige tært­edej. I så fald skal du bruge en por­tion, der pass­er til en form på 24 cm.

Jeg synes, det er nemmest at rulle tær­te­bun­den ud mellem et stykke bagepa­pir i bun­den og et stykke film på top­pen. Så kan man se, hvad man laver. I stedet for at skulle bøvle med at fly­tte den udrullede tært­edej fra bor­det og over i tærte­for­men, løfter man bare bagepa­piret med tærten over i tærteformen. 

Madtærte kalder på salat. Har du brug for salatin­spi­ra­tion, så kan jeg anbe­fale fx fran­sk mor­mor­salat eller coleslaw med spid­skål og per­sille.

Tom­tat­tærte med champignon og flødeost (gluten­fri)

Pikant og cremet tomat­tærte med lækkert fyld af champignon og flødeost. Tærten får sin smag fra sen­nep, chili, oregano og hvidløg. Gluten­fri bund uden hvedemel.
Tilb. tid1 time 25 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 25 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad, For­ret, Frokost
Diæt: Gluten­fri, Vegetarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Food­proces­sor (dejen kan også sam­les i hånden)
  • Tærte­fad på 24 cm i diameter

Ingre­di­enser

Tær­te­bund

  • man­delmel 80 g 2 dl
  • 50 g kokos­fiber­mel ikke revet kokos (1 dl )
  • 2 spsk flødeost 30 g
  • 100 g koldt smør skåret i små tern (1/2 pakke)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bagepul­ver
  • 1 æg

Fyld

  • 170 g flødeost
  • 1 spsk. sen­nep
  • 300 g cher­ry­to­mater
  • 200 g champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knivspids chiliflager
  • Oliveno­lie til stegning
  • salt og peber
  • Oregano

Sådan gør du

Tær­te­bund

  • Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  • Bland man­delmel, kokos­fiber­mel, bagepul­ver og salt i en foodprocessor.
  • Tilsæt smør­ret i små stykker. Brug puls funk­tio­nen til at fin­hakke smør­ret i mel­b­landin­gen. Kør ikke læn­gere end højst nødvendigt.
  • Tilsæt flødeost og æg og saml dejen hurtigt.
  • Pak dejen ind og sæt den i køleskabet
  • Rul dejen ud mellem et stykke bagepa­pir (ned­er­st) og et stykke film eller opklip­pet fry­se­pose øverst.
  • Fjern plas­tikken og løft tær­te­bun­den på bagepa­piret over i tærtefadet.
  • Skær evt. over­sky­dende dej væk.
  • Prik bun­den med en gaffel og forbag tærten i 10 min­ut­ter. Den skal være let gylden.

Fyld

  • Rens og hak champignon­er fint.
  • Steg dem i olieno­lie ved god varme. Giv dem lidt salt og peber og steg til væsken er kogt væk.
  • Skru ned for var­men og tilsæt hvidløg og chiliflager, og lad det stege med et minut.
  • Tilsæt sen­nep og flødeost og sluk for var­men, så snart det hele er bland­et sammen.
  • Fordel svam­pe­b­landin­gen på den forbagte tærtebund.
  • Skær tomater­ne i halve og fordel dem på tærten.
  • Drys med salt, peber og oregano.

Bagn­ing

  • Bag tærten færdig i 20–25 minutter.
Tomattærte med oregano og glutenfri bund, serveret med salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften