Avocadocreme

Denne avocadocreme er på bordet hos os flere gange om måneden. Den er god til både kylling, laks, i pitabrød, burger eller madpandekager og som dip til grøntsagsstave eller fritter. Den er nem at tilberede og er et superlækkert og sundt alternativt til sovs.
Der er ikke frisk hvidløg i denne avocadocreme, som der ofte er i guacamole, og det gør den mere mild. Avocadoen kommer derfor mere til sin ret. Til gengæld kan man tilsætte lidt tamari, hvilket giver ekstra umami til dippen. Du kan sagtens lave avocadocremen uden tamari, men det løfter den altså til nye højder.
Avocadocremen bliver så god som avocadoerne. Det betyder meget at bruge modne avocadoer når man laver avocadodip. Ellers kan den ikke blendes cremet, og smagen bliver kedelig, hvis avocadoerne er for umodne. Husk at avocadocremen først skal laves i sidste øjeblik, så den har sin flotte grønne farve, når den serveres. Avocadocremen kan ikke gemmes, så lav kun så meget, som I kan nå at spise med det samme.
Avocadocremen passer til alle slags kylling, prøv fx til marineret kylling i airfryer, kylling i italiensk marinade eller sommerfuglekylling i ovn. Du kan også bruge avocadocremen på brasiliansk salat med saltmandler.
Avocadocreme
Equipment
- Stavblender
Ingredienser
- 2 avocado
- ¼ tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk løgpulver
- ¼ tsk paprika
- 1 knsp. cayennepeber
- ½ tsk dild
- salt og peber
- 2 spsk A38 eller creme fraiche
- 1 squiz citron (kan undlades)
- 1 tsk. tamari (kan undlades)
Sådan gør du
- Put alle ingredienserne i et blenderglas og blend til massen har den ønskede konsistens. Er avocadoerne tilpas modne, kan de også moses med en gaffel, men det bliver knap så cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Kunne du lide opskriften? Del gerne dine erfaringer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Se andre opskrifter på dressing og dip
