Salsaopskrift – kogt salsa

Dette er en kogt salsaopskrift – til forskel fra salsa af rå ingredienser. Kogt salsa er mindre skarp i smagen, og løgene bliver søde, bløde og medgørlige.
Går du efter den friske smag af løg, hvidløg og saftige tomater, er denne opskrift ikke den rette. Ønsker du en rund, dyb og fyldig smag, hvor ingredienserne smelter sammen, så vil denne opskrift på kogt salsa være noget for dig.
En kogt salsa er i bund og grund en krydret tomatsovs med peberfrugt. Jeg synes, at købt salsa kan være både kedelig eller skarp i smagen. Det afhænger af mærket. Fordelen ved at lave salsa selv er, at man helt selv bestemmer, hvor stærk den skal være.
Dette er en traditionel salsa af tomat, peberfrugt og løg, krydret med hvidløg, spidskommen og lime. Ingen dikkedarer her. Krydringen i denne opskrift minder om salsa fra Santa Maria og passer til de retter, hvor du normalt ville tilføje salsa. Du kan fx bruge den hjemmelavede salsa i tortillalasagne med kylling eller til taquitos med kylling og to slags ost.
Salsaopskrift – kogt salsa
Ingredienser
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 2 peberfrugter gerne en rød og en grøn
- 1 frisk chili (kan udelades)
- 2 fed hvidløg
- ¼ tsk. chili flager
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 dåse tomater
- ½ lime
- 1 tsk. oregano
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
- Hak løg, frisk chili og peberfrugt meget fint.
- Svits løg i lidt olie i en gryde til de er klare. Tilsæt peberfrugt og krydderier (undtagen oregano) og brun det lidt.
- Tilsæt flåede tomater.
- Lad salsaen simre 15–20 minutter.
- Smag til med oregano, lime og salt.
Se andre opskrifter på dip og dressing
