Avocadoen > Aroniasmoothie med jordbær, banan og lækker aroniasirup

Aro­ni­as­mooth­ie med jord­bær, banan og lækker aroniasirup

Aroniasmoothie med jorbær, aroniasirup og aroniabær

Opskrift på en mild og sød aro­ni­as­mooth­ie, som de fleste vil kunne lide. Den er lavet med banan, jord­bær og aro­ni­abær. Med mælk og lidt vanil­je bliv­er smooth­ie næsten som milk shake, synes jeg. Meget blid, cremet og dejlig.

Jeg har til­fø­jet aro­ni­asirup til smooth­ien. Sam­men med saft fra cit­ron og appelsin giv­er det en næsten bub­ble gum-agtig smag. Jeg kan fak­tisk ikke beskrive det bedre. Da jeg lavede denne aro­ni­as­mooth­ie til fam­i­lien første gang, sagde Mag­nus præ­cis det samme, som jeg netop selv tænk­te: “Den smager lidt af bub­ble gum.” Du kan se, hvor­dan jeg laver aro­ni­asirup ved at kigge under opskriften på aro­ni­as­nit­ter.

Jord­bær, banan, appelsin­saft og vanil­je giv­er fin sødme til smooth­ien, så ønsker du at lave en sukker­fri smooth­ie, kan sirup sagtens und­lades. Men sirup­pen gør smooth­ien ekstra god (selvføl­gelig). Du kan også erstat­te med en anden slags sirup.

Cit­russaft kan godt få mælk til at skille. Der­for er det bedst at blende alle ingre­di­enser på nær mælk, så cit­russaften er godt bland­et med de øvrige ingre­di­enser, inden man tilsæt­ter mælk. 

Smooth­ie med man­delmælk, almin­delig mælk, A38 eller kefir

Jeg har lavet denne smooth­ie med både man­delmælk, almin­delig mælk, A38 og kefir. Det bliv­er alt sam­men godt, men jeg kan nok allerbedst lide aro­ni­as­mooth­ien med man­delmælk. Man­delmælk giv­er den tyn­deste smooth­ie af de fire alter­na­tiv­er, men til gengæld er frugts­ma­gen mere fremtræ­dende. Man­delmælken lig­ger mest som en sød tone i bag­grun­den, og man kan bedre smage jord­bær, aro­nia og appelsin. De komælks­baserede mælke­pro­duk­ter gør smooth­ien lidt mere mild. Med A38 og kefir min­der smooth­ien næsten om koldskål. 

Hvis du vil bruge man­delmælk, kan jeg anbe­fale dig at lave den selv. Det er ret nemt. Især, når mælken skal bruges i smooth­ie. Her synes jeg nem­lig, det er tilstrække­ligt at fil­tere man­delmælken gen­nem en fin sigte i stedet for at presse den gen­nem et klæde. Du kan selvføl­gelig også sagtens bruge købt man­delmælk, men jeg synes ærlig talt, det er spild af penge. Og hvis man ikke kig­ger sig for, får man sukker og andre tilsæt­ningsstof­fer med i købet. Hjem­melavet man­delmælk består udelukkende af man­dler og vand.

Når du har lavet man­delmælk, er der man­delpulp tilovers. Dette kan bruges i man­del­pan­dek­ager, som er helt uden hvedemel eller andre for­mer for korn. Pan­dek­ager af man­delpulp er ret nemme at lave sam­men­lignet med pan­dek­ager af rå man­dler. Du kan også vælge at lade man­delpulpen være en del af smooth­ien. Det giv­er en mere mæt­tende, men knap så cremet smoothie.

Sådan kan du bruge frosne bær i smooth­ie uden at koge dem først

I denne smooth­ie bruger jeg frosne bær og – hvis jeg har – også frossen banan. Foru­den at smooth­ien jo så er dejlig kold, så tager frys­ning også en lille smule af aro­ni­abær­renes bit­ter­hed. Så det er en rigtig god idé at fryse aro­ni­abær til smoothie.

Et lille tip til at bruge frosne jord­bær og andre bær: Køber du frosne bær i super­markedet, skal de koges et min­ut før brug. Det er alt­så virke­lig uprak­tisk, når man skal lave smooth­ie. Det kan der­for være en god idé at fryse friske bær ned om som­meren, hvis man enten har dem i haven, eller kan købe danske bær i super­markedet. Ifølge føde­varestyrelsen er det nok at skylle de hjemm­e­dyrkede bær grundigt inden frys­ning (kilde: Føde­varestyrrelsen).

Aro­ni­as­mooth­ie med jord­bær og banan

Mild, sød og cremet aro­ni­as­mooth­ie, som de fleste vil kunne lide med banan, jord­bær og aro­ni­asirup. Smooth­ien bliv­er næsten som milk­shake med mælk og vanilje. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Drinks
Serv­ings: 2 glas
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Blender, (mini­hakker eller food­proces­sor kan også bruges)

Ingre­di­enser

  • 100 g jord­bær
  • 100 g aro­nia (kan erstattes af blåbær)
  • 1 banan
  • ½ appelsin (saft)
  • ½ cit­ron (saft og skal)
  • 1 spsk aro­ni­asirup eller anden slags sirup (se link til opskrift på aro­ni­asirup efter opskriften)
  • 3 dl mælke­pro­dukt eller man­deldrik (almin­delig komælk, A38, yoghurt, kefir eller et plante­baseret alter­na­tiv som mandelmælk.
  • ½ tsk. vanil­jepul­ver

Sådan gør du

  • Blend alle ingre­di­enserne und­ta­gen mælk. TIlsæt mælk til sidst og smag til med aroniasirup

Not­er

Se hvor­dan jeg laver aro­ni­asirup under opskriften på aro­ni­as­nit­ter.
Aroniassmoothie med aroniasirup og aroniabær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften