Avocadoen > Kylling med broccoli og squash i estragonsovs (30 minutter)

Kylling med broc­coli og squash i estragonsovs (30 minutter)

Små stykker kylling i en pande med broccoli, squash og rødløg i flødesovs med paprika og estragon.

Kylling med broc­coli og squash er en af de her nemme hverdagsret­ter med små kyllingestykker og grøntsager. De find­es jo i mange forskel­lige vari­anter, men her­hjemme er vi særligt glade for denne ver­sion med estragonsovs. Jeg tror, jeg har lavet denne pan­deret hun­drede­vis af gange. Først og fremmest for­di den smager virke­lig godt. Men også for­di den er hur­tig, og for­di kylling og grøntsager tilbere­des i én pande, så der er min­dre opvask. Og det er det sjove, for det er sam­tidig grun­den til, at broc­coli og squash bliv­er ekstra lækre, for­di de sug­er smag til sig, mens de koges møre i sovsen på panden.

Jeg bruger enten kyllingein­der­filet eller kyllingestrim­ler. Det kan selvføl­gelig også sagtens være kyllinge­bryst, som man selv skær­er i min­dre stykker, men så skal man jo lige bereg­ne lidt ekstra tid. 

Du væl­ger selv, hvilken type fløde, du bruger. Jeg synes, sovsen smager bedst med piske­fløde, men det er jo også den mest fedtholdige fløde. For mig er det ok, for­di kylling er magert kød, og der er mass­er af grønt i ret­ten. Skal ret­ten være mere mager, kan man vælge kaf­fe­fløde. Kaf­fe­fløde vil dog skille, hvis den koger med, så bruger man kaf­fe­fløde, skal flø­den tilsættes til aller­sidst, og blot lige varmes op uden at koge. Mad­lavn­ings­fløde inde­hold­er min­dre fedt og skiller ikke så let, men den er tilsat hvedemel. Et fjerde mulighed er at erstat­te en dl af piske­fløde med boul­lion for en mere fedt­fat­tig ret.

Sådan laver jeg kylling med grøntsager på 30 minutter

Når jeg laver kylling-broc­coli, som vi kalder ret­ten her­hjemme, bruger jeg en stor pande med høje kan­ter. Jeg starter med at brune kyllingestykkerne, mens jeg snit­ter løgene. Så snart jeg er færdig med at skære løg, skub­ber jeg kyllin­gen ud til siderne og smider løgene på pan­den. Så skær­er jeg squash og smider dem på midten af pan­den osv. På den måde kan jeg få maden færdig på ca. 30 minutter. 

Første gang du laver ret­ten, skal du måske bereg­ne lidt ekstra tid. Men det er alt­så virke­lig hur­tig aftens­mad, når man bruner kød og grønt, efter­hån­den som man får skåret det i stedet for at klargøre det hele først.

Der kom­mer en rigtig god sovs fra kylling og grøntsager. Vi ple­jer at spise kylling-broc­coli med tilbe­hør som blom­skål­sris, almin­delige ris eller orzopas­ta, som kan suge sovsen.

Kylling i estragonsovs med broc­coli og squash (30 minutter)

Kylling-broc­coli i estragonsovs er en nem hverdagsret med små kyllingestykker og grøntsager. Broc­coli og squash bliv­er ekstra lækre, for­di de koges i sovsen.
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Stor pande

Ingre­di­enser

  • 500 g kylling i min­dre stykker strim­let kyllinge­bryst eller inderfilét
  • 2 rødløg i tyn­de både
  • 1 hov­ed broc­coli skåret i buket­ter og stokken i tern
  • 1 squash i tern
  • 1 spsk. papri­ka
  • 1 knsp. chiliflager
  • ½ cit­ron saften
  • 1 tsk. tamari
  • 3 dl kyllinge­buil­lon
  • 2 dl fløde
  • 1 hånd­fuld estragon (eller 2 tsk. tør­ret estragon)
  • 1 tsk. salt
  • friskkvær­net peber
  • smør til stegning

Forslag til tilbehør

  • Blomkål­sris, almin­delige ris eller orzopasta

Sådan gør du

  • Start med at sætte vand over til ris eller orzo, hvis du laver det. Laver du blomkål­sris, kan du vente lidt.
  • Brun kyllingestykkerne i en stor pande i lidt smør.
  • Imens skæres løg ud i tyn­de både.
  • Skub kyllin­gen ud til siderne og brun løgene.
  • Imens snittes squash i små tern.
  • Skub løgene ud til siden i pan­den og brun squash-stykkerne.
  • Imens skæres broc­col­is­tokken i tern, og hvis du bruger frisk estragon hakkes det.
  • Brun papri­ka og chiliflager i midten af pan­den. Tilsæt lidt smør, hvis pan­den er tør.
  • Tilsæt boul­lion broc­col­is­tokken, estragon og salt og lad ret­ten sim­ren 10 min­ut­ters tid under låg. Imens skæres resten af broc­col­ien ud i små buketter. 
  • Tilsæt cit­ron, tamari, fløde og broc­col­ibuket­ter og kog videre i 5 min­ut­ter til broc­col­ien er mør (bruger du en mager fløde, skal den først tilsættes til aller­sidst og blot lige varmes for­sigtigt op uden at koge, da den ellers kan skille.
Små stykker kylling i en pande med broccoli, squash og rødløg i flødesovs med paprika og estragon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften