Kylling med broccoli og squash i estragonsovs (30 minutter)
Kylling med broccoli og squash er en af de her nemme hverdagsretter med små kyllingestykker og grøntsager. De findes jo i mange forskellige varianter, men herhjemme er vi særligt glade for denne version med estragonsovs. Jeg tror, jeg har lavet denne panderet hundredevis af gange. Først og fremmest fordi den smager virkelig godt. Men også fordi den er hurtig, og fordi kylling og grøntsager tilberedes i én pande, så der er mindre opvask. Og det er det sjove, for det er samtidig grunden til, at broccoli og squash bliver ekstra lækre, fordi de suger smag til sig, mens de koges møre i sovsen på panden.
Jeg bruger enten kyllingeinderfilet eller kyllingestrimler. Det kan selvfølgelig også sagtens være kyllingebryst, som man selv skærer i mindre stykker, men så skal man jo lige beregne lidt ekstra tid.
Du vælger selv, hvilken type fløde, du bruger. Jeg synes, sovsen smager bedst med piskefløde, men det er jo også den mest fedtholdige fløde. For mig er det ok, fordi kylling er magert kød, og der er masser af grønt i retten. Skal retten være mere mager, kan man vælge kaffefløde. Kaffefløde vil dog skille, hvis den koger med, så bruger man kaffefløde, skal fløden tilsættes til allersidst, og blot lige varmes op uden at koge. Madlavningsfløde indeholder mindre fedt og skiller ikke så let, men den er tilsat hvedemel. Et fjerde mulighed er at erstatte en dl af piskefløde med boullion for en mere fedtfattig ret.
Sådan laver jeg kylling med grøntsager på 30 minutter
Når jeg laver kylling-broccoli, som vi kalder retten herhjemme, bruger jeg en stor pande med høje kanter. Jeg starter med at brune kyllingestykkerne, mens jeg snitter løgene. Så snart jeg er færdig med at skære løg, skubber jeg kyllingen ud til siderne og smider løgene på panden. Så skærer jeg squash og smider dem på midten af panden osv. På den måde kan jeg få maden færdig på ca. 30 minutter.
Første gang du laver retten, skal du måske beregne lidt ekstra tid. Men det er altså virkelig hurtig aftensmad, når man bruner kød og grønt, efterhånden som man får skåret det i stedet for at klargøre det hele først.
Der kommer en rigtig god sovs fra kylling og grøntsager. Vi plejer at spise kylling-broccoli med tilbehør som blomskålsris, almindelige ris eller orzopasta, som kan suge sovsen.
Kylling i estragonsovs med broccoli og squash (30 minutter)
Equipment
- Stor pande
Ingredienser
- 500 g kylling i mindre stykker strimlet kyllingebryst eller inderfilét
- 2 rødløg i tynde både
- 1 hoved broccoli skåret i buketter og stokken i tern
- 1 squash i tern
- 1 spsk. paprika
- 1 knsp. chiliflager
- ½ citron saften
- 1 tsk. tamari
- 3 dl kyllingebuillon
- 2 dl fløde
- 1 håndfuld estragon (eller 2 tsk. tørret estragon)
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- smør til stegning
Forslag til tilbehør
- Blomkålsris, almindelige ris eller orzopasta
Sådan gør du
- Start med at sætte vand over til ris eller orzo, hvis du laver det. Laver du blomkålsris, kan du vente lidt.
- Brun kyllingestykkerne i en stor pande i lidt smør.
- Imens skæres løg ud i tynde både.
- Skub kyllingen ud til siderne og brun løgene.
- Imens snittes squash i små tern.
- Skub løgene ud til siden i panden og brun squash-stykkerne.
- Imens skæres broccolistokken i tern, og hvis du bruger frisk estragon hakkes det.
- Brun paprika og chiliflager i midten af panden. Tilsæt lidt smør, hvis panden er tør.
- Tilsæt boullion broccolistokken, estragon og salt og lad retten simren 10 minutters tid under låg. Imens skæres resten af broccolien ud i små buketter.
- Tilsæt citron, tamari, fløde og broccolibuketter og kog videre i 5 minutter til broccolien er mør (bruger du en mager fløde, skal den først tilsættes til allersidst og blot lige varmes forsigtigt op uden at koge, da den ellers kan skille.
Se andre opskrifter med kylling