Avocadoen > Coleslaw med spidskål og gulerødder

Coleslaw med spid­skål og gulerødder

En skål coleslaw på et sommerligt bord

Coleslaw med spid­skål og gulerød­der er en let, sprød og som­merlig udgave af den klas­siske kål-salat. Den pass­er godt til som­merens let­tere ret­ter og grill­mad. Jeg har tidligere altid brugt hvid­kål, men denne udgave af coleslaw med spid­skål har vun­det mit hjerte. Spid­skål er mildere i sma­gen, og der skal ikke tygges helt så meget. Jeg synes, det gør, at man får spist mere af salaten. 

Da denne opskrift på coleslaw er med spid­skål, behøver salat­en ikke at trække. Spid­skål har ikke behov for at blive blødgjort på samme måde som hvid­kål. Tvær­ti­mod synes jeg,at coleslaw, der er lavet med spid­skål, er allerbedst, lige når den er lavet. Den kan dog sagtens holde et par dage i køleskabet. 

Når jeg skal bruge spid­skål, ple­jer jeg at skære hele hov­edet på en gang. Det er meget nem­mere, end at skære spid­skål lidt ad gan­gen. Snit­tet spid­skål hold­er sig længe i kølesk­a­bet – op til en uge alt efter hvor gam­mel spid­skålen er, når man køber den. Jeg har lavet en video, der vis­er, hvor­dan jeg skær­er et helt spid­skål nemt og hur­tigt.

Dress­ing til coleslaw med spidskål

Dressin­gen her er med may­on­naise som base. Det synes jeg giv­er det bed­ste resul­tat. Man kan godt vælge et let­tere alter­na­tiv som creme fraiche eller skyr, men jeg synes ikke, det smager nær så godt som med mayonnaise. 

Jeg har val­gt at kry­dre dressin­gen til coleslawen med bred­bladet per­sille og et nip kar­ry. Kry­d­derierne er med til at gøre salat­en lige en tak mere inter­es­sant end helt tra­di­tionel coleslaw. Der skal endelig ikke for meget kar­ry i. Salat­en skal ikke smage af kar­ry, den skal bare have et pift. Med denne dress­ing pass­er coleslaw-salat­en virke­lig godt i en sand­wich eller burg­er med pulled chick­en.

Coleslaw med spidskål

Coleslaw med spid­skål er en let og mild udgave af den klas­siske kål­salat, der pass­er godt til som­merens ret­ter. Dressin­gen kry­dres med per­sille og et nip karry.
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Salat
Køkken: Amerikan­sk
Diæt: Veg­e­tarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Salat

  • 500 g spid­skål 1/2 – 1 spidskål
  • 2 gulerød­der ca 200 g
  • 1 hånd­fuld bred­bladet per­sille grofthakket

Dress­ing

  • 1 dl may­on­naise
  • 2 tsk dijon­sen­nep
  • 1 spsk. æble­cidered­dike
  • 1 knsp. Kar­ry
  • tsk fint havsalt
  • peber

Sådan gør du

Salat

  • Snit spid­skålen fint (se evt. over opskriften, hvor jeg har ind­sat link til video, de vis­er hvor­dan jeg gør).
  • Skræl gulerød­derne og riv dem groft.
  • Skyl per­sillen grundigt og hak den groft. Tag lidt fra til pynt.
  • Vend de revne grøntsager og per­sille sammen.

Dress­ing

  • Bland alle ingre­di­enserne til dressin­gen og bland derefter dress­ing ogsalat godt sammen.
  • Serv­er med det samme.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
En skål coleslaw på et sommerligt bord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften