Coleslaw med spidskål og gulerødder

Coleslaw med spidskål og gulerødder er en let, sprød og sommerlig udgave af den klassiske kål-salat. Den passer godt til sommerens lettere retter og grillmad. Jeg har tidligere altid brugt hvidkål, men denne udgave af coleslaw med spidskål har vundet mit hjerte. Spidskål er mildere i smagen, og der skal ikke tygges helt så meget. Jeg synes, det gør, at man får spist mere af salaten.
Da denne opskrift på coleslaw er med spidskål, behøver salaten ikke at trække. Spidskål har ikke behov for at blive blødgjort på samme måde som hvidkål. Tværtimod synes jeg,at coleslaw, der er lavet med spidskål, er allerbedst, lige når den er lavet. Den kan dog sagtens holde et par dage i køleskabet.
Når jeg skal bruge spidskål, plejer jeg at skære hele hovedet på en gang. Det er meget nemmere, end at skære spidskål lidt ad gangen. Snittet spidskål holder sig længe i køleskabet – op til en uge alt efter hvor gammel spidskålen er, når man køber den. Jeg har lavet en video, der viser, hvordan jeg skærer et helt spidskål nemt og hurtigt.
Dressing til coleslaw med spidskål
Dressingen her er med mayonnaise som base. Det synes jeg giver det bedste resultat. Man kan godt vælge et lettere alternativ som creme fraiche eller skyr, men jeg synes ikke, det smager nær så godt som med mayonnaise.
Jeg har valgt at krydre dressingen til coleslawen med bredbladet persille og et nip karry. Krydderierne er med til at gøre salaten lige en tak mere interessant end helt traditionel coleslaw. Der skal endelig ikke for meget karry i. Salaten skal ikke smage af karry, den skal bare have et pift. Med denne dressing passer coleslaw-salaten virkelig godt i en sandwich eller burger med pulled chicken.
Coleslaw med spidskål
Ingredienser
Salat
- 500 g spidskål 1/2 – 1 spidskål
- 2 gulerødder ca 200 g
- 1 håndfuld bredbladet persille grofthakket
Dressing
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 knsp. Karry
- ⅛ tsk fint havsalt
- peber
Sådan gør du
Salat
- Snit spidskålen fint (se evt. over opskriften, hvor jeg har indsat link til video, de viser hvordan jeg gør).
- Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Skyl persillen grundigt og hak den groft. Tag lidt fra til pynt.
- Vend de revne grøntsager og persille sammen.
Dressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen og bland derefter dressing ogsalat godt sammen.
- Server med det samme.
Måske kunne du også tænke dig andre salater med spidskål
