Avocadoen > Kyllingebøffer: krydrede hakkebøffer af kylling

Kyllinge­bøf­fer: kry­drede hakke­bøf­fer af kylling

Kyllingebøffer med forårsløg og persille stegt på panden.

Disse kry­drede kyllinge­bøf­fer er hur­tigt blevet hele fam­i­liens favorit i kyllinge­burg­ere, hvad enten det er tra­di­tionelle burg­ere eller denne avo­cadoburg­er. Udover som burg­er­bøf­fer, er de også meget lækre som en mod­erne ver­sion af hakke­bøf serveret med kry­dret dip som tzatzi­ki eller hay­dari.

Når man bruger hakket kyllingekød til bøf­fer, må de gerne få lidt ekstra kry­d­deri. Her har jeg kry­dret farsen med per­sille, forårsløg, hvidløg og lidt tamari. Tamari kan und­lades, men det er med til at fremhæve sma­gen i bøfferne. 

Hvor­for vælge en hakke­bøf af kylling?

Bøf af kyllingekød er let­tere, har et kavere kalo­rieind­hold og er mere fedt­fat­tig end tra­di­tionel bøf. Kylling inde­hold­er også min­dre mæt­tet fedt. I det lys er kyllinge­bøf­fen et sun­dere valg. Men også ud fra et klimaper­spek­tiv er kyllinge­bøf et bedre valg, da kli­ma­trykket er markant lavere for kylling end for oksekød. For hakket oksekød er det 8 gange så højt som for hakket kyllingekød. Kilder: Fri­da fooddata.dk og Den store kli­ma­data­base.

Det er lidt sværere at stege hakke­bøf­fer af kyllingekød, da fedtind­hold­et er lavt, og de der­for let­tere sæt­ter sig fast i pan­den. Det er nemmest at vende dem, hvis man ikke gør det for tidligt. 

Kyllinge­bøf­fer: kry­drede hakke­bøf­fer af kylling

Disse kry­drede kyllinge­bøf­fer er hur­tigt blevet hele fam­i­liens favorit i kyllinge­burg­ere. Kyllinge­farsen kry­dres med per­sille, forårsløg, tamari og hvidløg.
Tilb. tid40 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 500 g hakket kylling
  • 1 spsk finthakket per­sille
  • 1 tsk. tamari kan ude­lades
  • 1 æg
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ½ tsk. salt
  • Friskkvær­net peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak forårsløg, hvidløg og per­sille fint.
  • Bland alle ingre­di­enser til farsen og lad den trække 10 min­ut­ter i køleskabet.
  • Form en bøf pr. person. 
  • Steg bøf­ferne til de er gen­nem­stegte. Pas på ikke at vende bøf­ferne for tidligt.
  • Tem­per­a­turen i kødet skal være 75 grader.
Tak for­di du kig­ger for­bi ❤️. Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Eller tilmeld dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Del gerne dine erfaringer med opskriften ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Susanne
Kyllingebøffer med forårsløg og persille på panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften