Kyllingebøffer: krydrede hakkebøffer af kylling

Disse krydrede kyllingebøffer er hurtigt blevet hele familiens favorit i kyllingeburgere, hvad enten det er traditionelle burgere eller denne avocadoburger. Udover som burgerbøffer, er de også meget lækre som en moderne version af hakkebøf serveret med krydret dip som tzatziki eller haydari.
Når man bruger hakket kyllingekød til bøffer, må de gerne få lidt ekstra krydderi. Her har jeg krydret farsen med persille, forårsløg, hvidløg og lidt tamari. Tamari kan undlades, men det er med til at fremhæve smagen i bøfferne.
Hvorfor vælge en hakkebøf af kylling?
Bøf af kyllingekød er lettere, har et kavere kalorieindhold og er mere fedtfattig end traditionel bøf. Kylling indeholder også mindre mættet fedt. I det lys er kyllingebøffen et sundere valg. Men også ud fra et klimaperspektiv er kyllingebøf et bedre valg, da klimatrykket er markant lavere for kylling end for oksekød. For hakket oksekød er det 8 gange så højt som for hakket kyllingekød. Kilder: Frida fooddata.dk og Den store klimadatabase.
Det er lidt sværere at stege hakkebøffer af kyllingekød, da fedtindholdet er lavt, og de derfor lettere sætter sig fast i panden. Det er nemmest at vende dem, hvis man ikke gør det for tidligt.
Kyllingebøffer: krydrede hakkebøffer af kylling
Ingredienser
- 500 g hakket kylling
- 1 spsk finthakket persille
- 1 tsk. tamari kan udelades
- 1 æg
- ½ bundt forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Hak forårsløg, hvidløg og persille fint.
- Bland alle ingredienser til farsen og lad den trække 10 minutter i køleskabet.
- Form en bøf pr. person.
- Steg bøfferne til de er gennemstegte. Pas på ikke at vende bøfferne for tidligt.
- Temperaturen i kødet skal være 75 grader.
Find inspiration til middagen i morgen
