Bløde mandelpandekager – supernemme og glutenfri
Har du mandelpulp tilovers efter at have lavet mandelmælk, kan du bruge det i mandelpandekager. Mine mandelpandekager er glutenfri, og nogle af de nemmeste pandekager uden mel eller korn, jeg har lavet. De smager rigtig godt med yoghurt, frugt eller syltetøj. For ikke at tale om min hjemmelavede nøddecreme med 86% hasselnødder.
Pandekagerne røres bare sammen af mandelpulp, æg, salt og vaniljepulver, og det tager vitterligt ikke mere end to minutter. Du kan tilsætte en moset banan til dejen, hvis du gerne vil have pandekagerne mere søde.
Fordelen ved denne opskrift er, at dejen er nem at arbejde med, når pandekagerne skal vendes på panden – sammenlignet med andre pandekager uden mel eller andre slags korn. Du kan vælge at bage flere små pandekager eller to større.
Har du ikke mandelpulp? Intet problem. Du kan sagtens lave pandekager uden hvedemel eller gryn alligevel. Jeg kan anbefale mine proteinrige chiapandekager med hytteost.
Bløde mandelpandekager – supernemme og glutenfri
Ingredienser
- 100 g mandelpulp (det svarer til ca. den halve vægt i rå mandler)
- 2 æg
- 1 knsp. salt
- ¼ tsk. vaniljepulver
- smør til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen.
- Smelt smør på panden.
- Steg enten to store pandekager eller flere små.
Noter
Se andre opskrifter på brød og pandekager uden korn