Avocadoen > Bløde mandelpandekager – supernemme og glutenfri

Bløde man­del­pan­dek­ager – supernemme og glutenfri

En lille stabel pandekager af mandelmel med sirup, hindbær og blåbær.

Har du man­delpulp tilovers efter at have lavet man­delmælk, kan du bruge det i man­del­pan­dek­ager. Mine man­del­pan­dek­ager er gluten­fri, og nogle af de nemmeste pan­dek­ager uden mel eller korn, jeg har lavet. De smager rigtig godt med yoghurt, frugt eller syl­tetøj. For ikke at tale om min hjem­melavede nød­decreme med 86% has­sel­nød­der.

Pan­dek­agerne røres bare sam­men af man­delpulp, æg, salt og vanil­jepul­ver, og det tager vit­terligt ikke mere end to min­ut­ter. Du kan tilsætte en moset banan til dejen, hvis du gerne vil have pan­dek­agerne mere søde. 

Forde­len ved denne opskrift er, at dejen er nem at arbe­jde med, når pan­dek­agerne skal vendes på pan­den – sam­men­lignet med andre pan­dek­ager uden mel eller andre slags korn. Du kan vælge at bage flere små pan­dek­ager eller to større.

Har du ikke man­delpulp? Intet prob­lem. Du kan sagtens lave pan­dek­ager uden hvedemel eller gryn alligev­el. Jeg kan anbe­fale mine pro­tein­rige chi­a­pan­dek­ager med hyt­teost.

Udskriv
Ingen stem­mer endnu

Bløde man­del­pan­dek­ager – supernemme og glutenfri

Når du har lavet man­delmælk, har du resterne af man­dlerne tilovers (man­delpulp). Rør æg, salt og vanil­je i, og få de lækreste pan­dek­ager uden hvedemel og mælk.
Tilb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri, Lavt laktoseindhold
Serv­ings: 2 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 100 g man­delpulp (det svar­er til ca. den halve vægt i rå mandler)
  • 2 æg
  • 1 knsp. salt
  • ¼ tsk. vanil­jepul­ver
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingre­di­enserne til dejen sammen.
  • Smelt smør på panden.
  • Steg enten to store pan­dek­ager eller flere små.

Not­er

Tip: mos eller blend en mod­en banan i dejen, hvis du ønske søde pandekager.
Pandekager af mandelpulp med sirup, hindbær og blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften