Avocadoen > Salsaopskrift – kogt salsa

Sal­saop­skrift – kogt salsa

Kogt salsa med peberfrugt, chili og oregano

Dette er en kogt sal­saop­skrift – til forskel fra sal­sa af rå ingre­di­enser. Kogt sal­sa er min­dre skarp i sma­gen, og løgene bliv­er søde, bløde og medgørlige.

Går du efter den friske smag af løg, hvidløg og saftige tomater, er denne opskrift ikke den rette. Ønsker du en rund, dyb og fyldig smag, hvor ingre­di­enserne smelter sam­men, så vil denne opskrift på kogt sal­sa være noget for dig. 

En kogt sal­sa er i bund og grund en kry­dret tomatsovs med peber­frugt. Jeg synes, at købt sal­sa kan være både kedelig eller skarp i sma­gen. Det afhænger af mær­ket. Forde­len ved at lave sal­sa selv er, at man helt selv bestem­mer, hvor stærk den skal være.

Dette er en tra­di­tionel sal­sa af tomat, peber­frugt og løg, kry­dret med hvidløg, spid­skom­men og lime. Ingen dikkedar­er her. Kry­drin­gen i denne opskrift min­der om sal­sa fra San­ta Maria og pass­er til de ret­ter, hvor du nor­malt ville til­fø­je sal­sa. Du kan fx bruge den hjem­melavede sal­sa i tor­tillalasagne med kylling eller til taquitos med kylling og to slags ost.

Sal­saop­skrift – kogt salsa

Tra­di­tionel sal­saop­skrift med tomat, peber­frugt, løg, hvidløg og spid­skom­men. Kogt sal­sa har en rund og fyldig smag, og løgene bliv­er milde og medgørlige.
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Dress­ing og dip
Køkken: Mexikan­sk
Diæt: Veg­an­sk, Vegetarisk
Serv­ings: 1 por­tion
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 2 peber­frugter gerne en rød og en grøn
  • 1 frisk chili (kan ude­lades)
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk. chili flager
  • 1 tsk. spid­skom­men
  • 1 tsk. korian­der
  • 1 knsp. cayen­nepe­ber
  • 1 dåse tomater
  • ½ lime
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du

  • Hak løg, frisk chili og peber­frugt meget fint.
  • Svits løg i lidt olie i en gryde til de er klare. Tilsæt peber­frugt og kry­d­derier (und­ta­gen oregano) og brun det lidt.
  • Tilsæt flåede tomater.
  • Lad sal­saen sim­re 15–20 minutter.
  • Smag til med oregano, lime og salt.
Kogt salsa med peberfrugt, chili og oregano

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften