Avocadoen > Spidskålssalat med selleri, pære og estragondressing

Spid­skålssalat med sel­l­eri, pære og estragondressing

Spidskålssalat med selleri, pære og estragon

Jeg bliv­er aldrig træt af spid­skålssalat, og denne ver­sion med estragondress­ing er ingen und­tagelse. Spid­skål er en dejlig mild kål, der smager sødt og frisk, og går rigtig godt i et utal af kom­bi­na­tion­er. Her har jeg bland­et spid­skål med knold­sel­leri, ruco­la, rist­ede has­sel­nød­der og pære. Jeg ple­jer at skære et helt spid­skål på en gang, selv om jeg ikke skal bruge det hele. Spid­skål hold­er ret godt i en pose i køleskabet.

Det er ikke så tit, at man bruger sel­l­eri rå i salat, men det er fak­tisk rigtig godt – hvis man alt­så kan lide sel­l­eris­ma­gen. Jeg synes rå sel­l­eri smager ret anderledes end tilberedt sel­l­eri; det er mere frisk i sma­gen. Da jeg var barn, fik vi ofte en salat med revet gulerod og sel­l­eri, som jeg ikke kunne lide den gang, men som jeg tror, jeg ville elske i dag. Den må jeg prøve at lave snart.

Jeg glemte at drysse has­sel­nød­derne over salat­en, inden billedet blev taget, men de er alt­så virke­lig en god til­fø­jelse til salat­en. Has­sel­nød­derne skal ristes for at trække sma­gen frem og for at få skallen af. Det nemmeste er at riste has­sel­nød­derne i air­fry­er. Tilpas bagetid og pro­gram efter din egen air­fry­er. Har du ikke en air­fry­er, kan du riste nød­derne på en tør pande.

Estragondress­ing

Spid­skålssalat­en blandes med en lækker estragondress­ing, som man nok ville kaldes cre­me­fraichedress­ing, hvis det ikke var for­di, at den er lavet med A38 og may­on­naise. Jeg laver estragondressin­gen med A38 og may­on­naise, da det er ingre­di­enser, jeg altid har i huset. Er det creme fraiche, du har, kan det sagtens bruges i stedet for.

Estragon kender vi nok mest fra bear­nais­esovs. Nogle beskriv­er estragon­s­ma­gen som af lakrids, og det er jo sådan set også rigtigt, men jeg synes estragon smager godt både i salater, til kylling, og hvor man ellers kan finde bruge det. Bry­der du dig ikke om sma­gen, kan du bruge purløg i stedet for.

Jeg bland­er spid­skål og sel­l­eri i estragondressin­gen. Det gør ikke noget, at det står lidt, da det er med til at mørne både spid­skål og knold­sel­leri. Til sidst toppes salat­en med de rist­ede has­sel­nød­der og pære lige inden servering.

Spid­skålssalat med sel­l­eri og estragon

En frisk og lækker salat af spid­skål med fint skårne stykker af knold­sel­leri, ruco­la og pære, rist­ede has­sel­nød­der og en dress­ing med estragon, sen­nep og citron.
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Salat
Diæt: Veg­e­tarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 200 g sel­l­eri ca. 1/2 lille eller 1/4 stor sel­l­eri­knold. Kan ersattes af mere spidskål.
  • 300 g spid­skål ca 1/2 lile spid­skål eller 1/4 stort
  • 35 g ruco­la
  • 1 pære
  • 40 g has­sel­nød­der

Dress­ing

  • 2 spsk may­on­naise
  • 6 spsk A38
  • 1 tsk dijon­sen­nep
  • 2 spsk cit­ron­saft ca 1/2 citron
  • 1/2–1 spsk estragon Kan erstattes af purløg (juster mæng­den alt efter om det er tør­ret eller frisk)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bag nød­derne i air­fry­er ved 140 grad­er i 5 min­ut­ter eller rist dem på en tør pande.
  • Når has­sel­nød­derne er kølet af, kan du “nulre” det meste af skallen af med et viskestykke. 
  • Skræl sel­l­e­rien. Det er nemmest at gøre med en kniv. Skær sel­l­e­rien i små tern ved at skære tyn­de skiv­er af sel­l­eri­knold­en, som du skær­er på langs og på tværs.
  • Skær spid­skål fint.
  • Skær pæren i tern (behold skrællen på)
  • Bland ingre­di­enserne til dressin­gen sammen.
  • Bland spid­skål og sel­l­eri sam­men med dressingen.
  • Læg ruco­la i bun­den af et fad
  • Læg spid­skål og sel­l­eri oven­på og top med pærestykkerne og de rist­ede nødder.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Spidskålssalat med estragondressing, selleri og pære

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften