Aroniafudge: konfekt med hvid chokolade, pistacie og aroniabær
Denne aroniafudge er farligt god. Der er noget med kombinationen af chewy fudge, knasende og salte pistacienødder, sød hvid chokolade og de let syrlige og karamelliserede aroniabær, der er utroligt lækkert.
Opskriften på fudge med aronia fandt jeg på fogle40aronia.com, da jeg ledte efter inspiration til opskrifter med aronia. I originalopskriften skal aroniabærrene tørres i ovnen i 4 timer. Det prøvede jeg, men bærrene blev ualmindeligt tørre og kedelige. I stedet har jeg valgt at kandisere bærrene ved at koge dem i sukkerlage og dernæst tørre dem i airfryer (eller ovn) i 20–25 minutter. Det gør, at bærrene bliver meget lækre og let karamelliserede. Den skønne mørke aroniasirup, du får tilovers, kan du bruge i glasuren til disse lækre saftige aroniasnitter med mandelbund.
Dette er ikke Avocadoens eneste opskrift på fudge. Jeg kan også anbefale opskriften på famous fudge med mørk chokolade og skumfiduser. Så får du også brugt den anden halvdel af dåsen med kondenserede mælk (med mindre du selv har lavet kondenseret mælk).
Aroniafudge skal opbevares i køleskabet og spises i løbet af nogle dage.
Aroniafudge: konfekt med hvid chokolade, pistacie og aroniabær
Equipment
- Form på ca. 13x13 cm nemmest med tilhørende låg – jeg bruger en opbevaringsbøtte i glas.
Ingredienser
Karamelliserede aroniabær
- 100 aronia (kan erstattes af blåbær)
- ½ dl sukker
- ½ dl vand
Fudge
- 200 g 1/2 dåse kondenseret mælk
- 200 g hvid chokolade
- ½ tsk. vaniljepulver
- 40 g saltede pistacienødder uden skal
Sådan gør du
Karamelliserede aroniabær
- Kog vand, sukker og aroniabær op op, og lad det simre 10 minutter. Bruger du blåbær, kan du nøjes med 5 minutter.
- Hæld bærrene gennem i sigte og lad dem dryppe af (brug siruppen til aroniasnitter som beskrevet ovenfor eller til is)
- Bred bærrene ud på en rist og sæt den i airfryeren med et stykke bagepapir under, så overskydende saft drypper af på bagepapiret. Har du ikke en rist, som bærrene kan ligge i, kan bærrene også lægges direkte på bagepapiret.
- Giv bærren 20–25 minutter i airfryer ved 120 grader. Blåbær behøver ikke helt så længe. De er stadig lidt klistrede, så flyt dem hurtigt fra risten over på bagepapiret med to gafler, så de ikke sætter sig fast i risten.
Fudge
- Klip to brede strimpler af bagepapir på 13 cm i bredden. Læg bagepapiret i en firkantet form på ca. 13x13 cm. Lad lidt bagepapir hænge ud over kanterne, så fudgen kan løftes op af formen, når den er færdig.
- Varm kondenseret mælk, hakket hvid chokolade og vaniljepulver op i en gryde til chokoladen er smeltet. Det brænder let på, så sørg for at røre godt.
- Tag gryden af varmen og vend aroniabær og pistacienødder i massen.
- Hæld blandingen i formen og bank den evt. let, så overfladen bliver jævn.
- Læg låg på beholderen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.
- Skær stykker af fudge på ca. 2,5 cm på hver led.
Se andre opskrifter med aronia