Avocadoen > Aroniafudge: konfekt med hvid chokolade, pistacie og aroniabær

Aro­ni­a­fudge: kon­fekt med hvid choko­lade, pista­cie og aroniabær

Aoniafudge med hvid chokolade, pistacie og aroniabær

Denne aro­ni­a­fudge er farligt god. Der er noget med kom­bi­na­tio­nen af chewy fudge, knasende og salte pista­cienød­der, sød hvid choko­lade og de let syrlige og karamel­lis­erede aro­ni­abær, der er utroligt lækkert.

Opskriften på fudge med aro­nia fandt jeg på fogle40aronia.com, da jeg ledte efter inspi­ra­tion til opskrifter med aro­nia. I orig­i­nalop­skriften skal aro­ni­abær­rene tør­res i ovnen i 4 timer. Det prøvede jeg, men bær­rene blev ual­min­deligt tørre og kedelige. I stedet har jeg val­gt at kan­dis­ere bær­rene ved at koge dem i sukker­lage og dernæst tørre dem i air­fry­er (eller ovn) i 20–25 min­ut­ter. Det gør, at bær­rene bliv­er meget lækre og let karamel­lis­erede. Den skønne mørke aro­ni­asirup, du får tilovers, kan du bruge i glasuren til disse lækre saftige aro­ni­as­nit­ter med man­del­bund.

Dette er ikke Avo­ca­doens eneste opskrift på fudge. Jeg kan også anbe­fale opskriften på famous fudge med mørk choko­lade og skum­fiduser. Så får du også brugt den anden halvdel af dåsen med kon­denserede mælk (med min­dre du selv har lavet kon­denseret mælk).

Aro­ni­a­fudge skal opbe­vares i kølesk­a­bet og spis­es i løbet af nogle dage.

Aro­ni­a­fudge: kon­fekt med hvid choko­lade, pista­cie og aroniabær

Aro­ni­a­fudge er farligt god. Kom­bi­na­tio­nen af chewy fudge, knasende salte pista­cienød­der, hvid choko­lade og let syrlige karamel­lis­erede aro­nia er vildt lækker.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tid i kølesk­a­bet4 timer
Sam­let tid4 timer 30 min­ut­ter
Ret: Kon­fekt
Køkken: Amer­i­can
Serv­ings: 25 stk.
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Form på ca. 13x13 cm nemmest med tilhørende låg – jeg bruger en opbe­var­ings­bøtte i glas.

Ingre­di­enser

Karamel­lis­erede aroniabær

  • 100 aro­nia (kan erstattes af blåbær)
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vand

Fudge

  • 200 g 1/2 dåse kon­denseret mælk
  • 200 g hvid choko­lade
  • ½ tsk. vanil­jepul­ver
  • 40 g salt­ede pista­cienød­der uden skal

Sådan gør du

Karamel­lis­erede aroniabær

  • Kog vand, sukker og aro­ni­abær op op, og lad det sim­re 10 min­ut­ter. Bruger du blåbær, kan du nøjes med 5 minutter.
  • Hæld bær­rene gen­nem i sigte og lad dem dryppe af (brug sirup­pen til aro­ni­as­nit­ter som beskrevet oven­for eller til is)
  • Bred bær­rene ud på en rist og sæt den i air­fry­eren med et stykke bagepa­pir under, så over­sky­dende saft dryp­per af på bagepa­piret. Har du ikke en rist, som bær­rene kan ligge i, kan bær­rene også lægges direk­te på bagepapiret. 
  • Giv bær­ren 20–25 min­ut­ter i air­fry­er ved 120 grad­er. Blåbær behøver ikke helt så længe. De er stadig lidt klistrede, så flyt dem hur­tigt fra ris­ten over på bagepa­piret med to gafler, så de ikke sæt­ter sig fast i risten. 

Fudge

  • Klip to brede strim­pler af bagepa­pir på 13 cm i bred­den. Læg bagepa­piret i en firkan­tet form på ca. 13x13 cm. Lad lidt bagepa­pir hænge ud over kan­terne, så fud­gen kan løftes op af for­men, når den er færdig.
  • Varm kon­denseret mælk, hakket hvid choko­lade og vanil­jepul­ver op i en gryde til choko­laden er smeltet. Det bræn­der let på, så sørg for at røre godt.
  • Tag gry­den af var­men og vend aro­ni­abær og pista­cienød­der i massen.
  • Hæld blandin­gen i for­men og bank den evt. let, så over­fladen bliv­er jævn.
  • Læg låg på beholderen og stil den i kølesk­a­bet i mindst 4 timer eller nat­ten over.
  • Skær stykker af fudge på ca. 2,5 cm på hver led.
Aoniafudge med hvid chokolade, pistacie og aroniabær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften