Avocadoen > Energigrød med kanel, kakifrugt og gulerodskage-vibe

Energi­grød med kanel, kak­ifrugt og gulerodskage-vibe

Energigrød med gulerod, kakifrugt og nødder

Denne opskrift på energi­grød med kanel byg­ger på Oluf Bor­bye Ped­er­sens kon­cept “Pro­fes­sorens grønne energi­grød”, men her i en alter­na­tiv vari­ant. Jeg har øns­ket at ramme far­ven og kry­drin­gen fra en gulerod­sk­age – uden at gå på kom­pro­mis med, at den udelukkende skal bestå af sunde ingredienser.

Energi­grød er blend­ede grøntsager, der spis­es med forskel­lige lækre top­pings i form af nød­der. Det er sund mor­gen­mad, der mæt­ter godt. Ved at spise grøn energi­grød får man allerede fra mor­gen­stun­den en stor del af de grove grøntsager, som Føde­varestyrelsen anbe­faler at man spis­er om dagen.

Mor­gen­mad med 400 g grøntsager – sundt og mættende

Grø­den består af rød­kål, sel­l­eri og jord­skokker og gulerod. Det giv­er i alt 400 g grove grøntsager i en por­tion. For at søde grø­den helt naturligt bruger jeg banan og appelsin. Og så har den fået et drys kanel. Det løfter sma­gen og får grø­den til at skille sig ud fra andre slags energigrød. 

I stedet for bær har jeg top­pet grø­den med kak­ifrugt. Kaki bidrager med ekstra meget sødme og en nød­deagtig smag. Den er en vin­ter­frugt, der er i sæson fra midten af efteråret til midten af vin­teren. Er du nys­ger­rig på kak­ifrugt og på udkig efter andre opskrifter med den orange frugt, så se her: Opskrifter med kak­ifrugt. Der er fx en salat, hvor jeg også kom­biner­er gulerod og kak­ifrugt.

Tilsidst drysser jeg lidt appelsin­skal over grø­den. Det gør virke­lig en forskel at tilsætte det oven på grø­den i stedet for at blende det sam­men med de øvrige ingre­di­enser. Den søde appelsi­naro­ma smages meget tydligere på denne måde.

Jeg kan godt lide at rive gulerød­derne i stedet for at blende dem med. Det gør, at grø­den får lidt mere sub­stans, hvilket er rigtig dejligt til en foran­dring. For at blive i illu­sio­nen om gulerod­sk­age, laver jeg vanil­jeyo­ghurt til. Alt­så en eller anden form for syr­net mælke­pro­dukt, fx kefir, A38, skyr eller græsk yoghurt, som jeg rør­er op med vaniljepulver.

Denne er bare en af flere forskel­lige opskrifter med inspi­ra­tion fra pro­fes­sorens grønne grød. Se også: Energi­grød – nye spæn­dende opskrifter til din mor­gen­mad.

Energi­grød med kanel og kak­ifrugt- sma­gen af gulerodskage

Pro­fes­sorens grønne grød med revet gulerod og kanel. Top den sunde mor­gen­mad med syr­net yoghurt rørt med vanil­je og få følelsen af gulerod­sk­age til morgenmad.
Forb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri, Vegetarisk
Serv­ings: 1 per­son
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Blender, (eller food­proces­sor)

Ingre­di­enser

  • ½ appelsin – saften gem skallen til topping
  • Sel­l­eri 100 g
  • Jord­skok 100 g ca. 2 jordskokker
  • Rød­kål 100 g
  • Gulerød­der 100g 1 stor gulerod eller 2 mindre
  • Evt. kold urtete til at jus­tere konsistensen
  • ½ tsk. Kanel

Top­ping:

  • Vanillepul­ver
  • syr­net mælke­pro­dukt, fx kefir, A38, skyr eller græsk yoghurt
  • Rist­ede Hasselnødder
  • Val­nød­der
  • Kak­ifrugt (kan erstattes af æbletern eller gulerodsskiver)
Energigrød pyntet med revet gulerod, appelsinskal, kakifrugt og nødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften