Glutenfri kager med marcipan – uden mel

Kager med marcipan er nogle af de allerbedste, og det gælder i høj grad også glutenfri kager. Marcipanen giver foruden den fantastiske smag også en god konsistens til kager uden mel.
Hvilken marcipan skal man bruge til kager?
Man kan jo godt lave marcipan selv, men det har jeg ikke eksperimenteret så meget med. Jeg synes det kan være svært at få den rigtige konsistens på marcipanen. Det kan hænge sammen med, at mandlerne, man køber i supermarkedet, er for gamle og tørre. Så ender man med at få mandelsmør i stedet for marcipan, som Kvalimad har forklaret her.
Jeg plejer at bruge købemarcipan, og det smager jo også godt. Går man efter “ren rå marcipan”, får man et produkt uden tilsætningsstoffer. Det skal ifølge Fødevarestyrelsen have minimum 60 % mandler og være uden abrikoskerner. Marcipan, som ikke hedder “ren rå”, må godt have et lavere indhold af mandler. Bagemarcipan har langt færre mandler, og er i stedet tilsat abrikoskerner (kilde: Tænk).
Et tip er at købe et lager af marcipan ved juletid, hvor marcipanpakkerne er langt billigere end resten af året.
Hvad kan man bage med marcipan?
Marcipan er god både som grundingrediens og som fyld i kager, og man kan bestemt bruge massen til andet end julekonfekt eller kransekager. Misforstå mig ikke. Begge dele smager jo fantastisk. Men jeg synes, at man får endnu mere ud af marcipanen ved at blande den med andre ingredienser.
Det er jo oplagt at lave mazarinbund med marcipan, som smager guddommeligt med jordbær på. I det hele taget synes jeg, at kager med frugt som banankage eller stikkelsbærtærte nyder rigtig godt af af den søde mandelmasse. Og så er der jo lige luksusudgaven af snickerskage – en rigtig konfektkage, hvor bunden bliver saftig og lækker med marcipan. Jeg håber, du kan finde en glutenfri marcipankage, der falder i din smag.
Opskrifter på glutenfri kager med marcipan

Stikkelsbærtærte uden mel – med mandel-marcipancrumble
Denne stikkelsbærtærte uden mel er min yndlingstærte. Den består af syrlig stikkelsbærkompot med lækker mandel-marcipancrumble. Server med is eller flødeskum.

Jordbærkage uden mel (glutenfri)
Lækker glutenfri jordbærkage i luksusversion med marcipanbund (hjemmelavet mazarinbund), chokolade, mascarponecreme og abrikossyltetøj. Sommerens bedste kage.

Islagkage med æbleis og marcipan
Islagkage med mandelbund, æbleis og marcipan er et hit som dessert til gæster, da den laves på forhånd. Æbleisen bliver blød og cremet helt uden ismaskine.

Luksus snickerskage med marcipan
Du kender nok snickerskage? Den lækre konfektkage med peanuts, karamel og chokolade. Her får du opskriften på luksus snickerskage med marcipan og uden hvedemel.

Banankage med marcipan og karamelglasur (glutenfri)
Kage med banan er altid godt, men karamelglasuren er stjernen i denne glutenfri kage. Banankagen er uden mel, hvor marcipan sikrer en lækker smag og konsistens.

Rocky road – verdens nemmeste konfekt
I rocky road bruges rester af chokolade, marcipan, tørret frugt, skumfiduser eller nødder. Det kan ikke gå galt og bliver ekstremt godt uanset hvad du putter i.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede forbi Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
