Avocadoen > Glutenfri kager med marcipan – uden mel

Gluten­fri kager med mar­ci­pan – uden mel

Glutenfri kage med marcipan i bunden

Kager med mar­ci­pan er nogle af de allerbed­ste, og det gælder i høj grad også gluten­fri kager. Mar­ci­pa­nen giv­er foru­den den fan­tastiske smag også en god kon­sis­tens til kager uden mel. 

Hvilken mar­ci­pan skal man bruge til kager?

Man kan jo godt lave mar­ci­pan selv, men det har jeg ikke eksper­i­menteret så meget med. Jeg synes det kan være svært at få den rigtige kon­sis­tens på mar­ci­pa­nen. Det kan hænge sam­men med, at man­dlerne, man køber i super­markedet, er for gam­le og tørre. Så ender man med at få man­delsmør i stedet for mar­ci­pan, som Kval­i­mad har fork­laret her.

Jeg ple­jer at bruge købe­mar­ci­pan, og det smager jo også godt. Går man efter “ren rå mar­ci­pan”, får man et pro­dukt uden tilsæt­ningsstof­fer. Det skal ifølge Føde­varestyrelsen have min­i­mum 60 % man­dler og være uden abrikoskern­er. Mar­ci­pan, som ikke hed­der “ren rå”, må godt have et lavere ind­hold af man­dler. Bage­mar­ci­pan har langt færre man­dler, og er i stedet tilsat abrikoskern­er (kilde: Tænk).

Et tip er at købe et lager af mar­ci­pan ved juletid, hvor mar­ci­pan­pakkerne er langt bil­ligere end resten af året. 

Hvad kan man bage med marcipan? 

Mar­ci­pan er god både som grund­in­gre­di­ens og som fyld i kager, og man kan bestemt bruge massen til andet end julekon­fekt eller kransek­ager. Mis­forstå mig ikke. Begge dele smager jo fan­tastisk. Men jeg synes, at man får end­nu mere ud af mar­ci­pa­nen ved at blande den med andre ingredienser. 

Det er jo oplagt at lave mazarin­bund med mar­ci­pan, som smager gud­dom­meligt med jord­bær på. I det hele taget synes jeg, at kager med frugt som banank­age eller stikkels­bærtærte nyder rigtig godt af af den søde man­del­masse. Og så er der jo lige luk­susudgaven af snick­er­sk­age – en rigtig kon­fek­tk­age, hvor bun­den bliv­er saftig og lækker med mar­ci­pan. Jeg håber, du kan finde en gluten­fri mar­ci­pank­age, der falder i din smag.

Opskrifter på gluten­fri kager med marcipan

Jordbærkage uden mel med chokolade og mascarponecreme
Jord­bærk­age uden mel (gluten­fri)

Lækker gluten­fri jord­bærk­age i luk­susver­sion med mar­ci­pan­bund (hjem­melavet mazarin­bund), choko­lade, mas­car­ponecreme og abrikos­syl­tetøj. Som­merens bed­ste kage.

Islagkage med æbleis og marcipan
Islagk­age med æbleis og marcipan

Islagk­age med man­del­bund, æbleis og mar­ci­pan er et hit som dessert til gæster, da den laves på forhånd. Æbleisen bliv­er blød og cremet helt uden ismaskine.

Snickerskage med marcipan
Luk­sus snick­er­sk­age med marcipan

Du kender nok snick­er­sk­age? Den lækre kon­fek­tk­age med peanuts, karamel og choko­lade. Her får du opskriften på luk­sus snick­er­sk­age med mar­ci­pan og uden hvedemel.

Rocky road – ver­dens nemmeste konfekt
Rocky road – ver­dens nemmeste konfekt

I rocky road bruges rester af choko­lade, mar­ci­pan, tør­ret frugt, skum­fiduser eller nød­der. Det kan ikke gå galt og bliv­er ekstremt godt uanset hvad du put­ter i.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede for­bi Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Glutenfri kage med bund af marcipan og nødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *