Avocadoen > Gulerodssalat med kakifrugt, granatæble og ingefær

Gulerodssalat med kak­ifrugt, granatæble og ingefær

Gulerodssalat med kak­ifrugt, granatæblek­ern­er og inge­fær er en lidt usæd­van­lig, men rigtig dejlig kom­bi­na­tion. Gulerød­der er jo søde i sig selv, og med kak­ifrugt, som er en meget sød frugt, er der brug for lidt mod­spil. Der­for spiller inge­fær, cit­ron og pekan­nød­der vigtige roller i salat­en ved at til­føre både lidt syre, bit­ter­hed og skarphed.

Kaki en en vin­ter­frugt, som kun fås nogle få måned­er om året fra okto­ber til jan­u­ar, så det er med at nyde frugten, mens den er der. Det pass­er godt med gulerod, som også er en vin­ter­grøntsag. Her find­er du flere opskrifter med kak­ifrugt.

Gulerodssalat med kak­ifrugt, granatæblek­ern­er og ingefær

Gulerodssalat med kak­ifrugt er en usæd­van­lig, men dejlig kom­bi­na­tion, hvor granatæble, inge­fær, cit­ron og pekan giv­er mod­spil og knas til den søde salat.
Tilb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Salat
Diæt: Low Fat, Vegansk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Food­proces­sor eller rivejern

Ingre­di­enser

  • ½ granatæble kan ersattes af æble. 
  • 1 økol­o­gisk cit­ron (saft og skal)
  • ½ tsk. fin­trevet inge­fær (frisk)
  • 1 tsk. fly­dende honning
  • 1 kaki kan erstattes af druer 
  • 800 gulerod
  • 50 g. pekan­nøder kan erstattes af andre nød­der fx val­nød eller hasselnød.

Sådan gør du

  • Frigør granatæblek­ern­erne. Jeg skær­er top og bund af granatæblet og skær­er baner langs lamellerne, så man kan brække det fra hinan­den i både. 
  • Riv cit­ron­skal og inge­fær fint og bland med cit­ron­saft og honning.
  • Brug et mel­on­jern til at lave kugler af kak­ifrugt – eller skær den i tern. Vend frugten i dressin­gen. Bruger du æble i stedet for granatæble, skal det også vendes i dressin­gen med det samme, så det ikke bliv­er brunt. 
  • Riv gulerød­derne. Jeg har brugt en særlig ind­sats til at lave gulerodsspi­raler, men det smager lige så godt med gulerød­der revet på almin­delig vis. Bland gulerod med dressin­gen og top med granatæblekerner. 
  • Drys med hakkede nød­der lige inden servering.

Jeg synes ikke, man behøver at skrælle kak­ifrugt med min­dre den er meget sej. Skrællen har lidt bid og en nød­deagtig smag, som det er synd ikke at få med. Og så er det jo skrællen, der er aller­mest intens orange.

Jeg har kak­ifrugterne i kølesk­a­bet for at for­længe hold­barhe­den. Kak­ifrugt er bedst i salat, når den ikke er for mod­en, hvor den bliv­er end­nu mere blød og sød. Meget mod­en kak­ifrugt er bedre i syl­tetøj, fx denne lyn­hur­tige kak­i­syl­tetøj i mikroovn.

Søde råkost­salater som denne spis­er vi efter maden i stedet for til maden. På den måde fun­ger­er den lidt som en dessert­salat. Gulerodssalat med kak­ifrugt er fak­tisk ikke den eneste dessert­salat her på Avo­ca­doen. Der er også gulerodssalat med kanel og vanil­je, som også er en lidt sød salat. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede for­bi Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

2 kommentarer

    1. Det er da også rigtigt. Der var vist røget et helt afs­nit ud af opskriften. Jeg har opdateret den, så den forhåbentlig er mere klar nu. Tak for at gøre opmærk­som på det 😀.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften