Spidskålssalat med selleri, pære og estragondressing

Jeg bliver aldrig træt af spidskålssalat, og denne version med estragondressing er ingen undtagelse. Spidskål er en dejlig mild kål, der smager sødt og frisk, og går rigtig godt i et utal af kombinationer. Her har jeg blandet spidskål med knoldselleri, rucola, ristede hasselnødder og pære. Jeg plejer at skære et helt spidskål på en gang, selv om jeg ikke skal bruge det hele. Spidskål holder ret godt i en pose i køleskabet.
Det er ikke så tit, at man bruger selleri rå i salat, men det er faktisk rigtig godt – hvis man altså kan lide sellerismagen. Jeg synes rå selleri smager ret anderledes end tilberedt selleri; det er mere frisk i smagen. Da jeg var barn, fik vi ofte en salat med revet gulerod og selleri, som jeg ikke kunne lide den gang, men som jeg tror, jeg ville elske i dag. Den må jeg prøve at lave snart.
Jeg glemte at drysse hasselnødderne over salaten, inden billedet blev taget, men de er altså virkelig en god tilføjelse til salaten. Hasselnødderne skal ristes for at trække smagen frem og for at få skallen af. Det nemmeste er at riste hasselnødderne i airfryer. Tilpas bagetid og program efter din egen airfryer. Har du ikke en airfryer, kan du riste nødderne på en tør pande.
Estragondressing
Spidskålssalaten blandes med en lækker estragondressing, som man nok ville kaldes cremefraichedressing, hvis det ikke var fordi, at den er lavet med A38 og mayonnaise. Jeg laver estragondressingen med A38 og mayonnaise, da det er ingredienser, jeg altid har i huset. Er det creme fraiche, du har, kan det sagtens bruges i stedet for.
Estragon kender vi nok mest fra bearnaisesovs. Nogle beskriver estragonsmagen som af lakrids, og det er jo sådan set også rigtigt, men jeg synes estragon smager godt både i salater, til kylling, og hvor man ellers kan finde bruge det. Bryder du dig ikke om smagen, kan du bruge purløg i stedet for.
Jeg blander spidskål og selleri i estragondressingen. Det gør ikke noget, at det står lidt, da det er med til at mørne både spidskål og knoldselleri. Til sidst toppes salaten med de ristede hasselnødder og pære lige inden servering.
Spidskålssalat med selleri og estragon
Ingredienser
- 200 g selleri ca. 1/2 lille eller 1/4 stor selleriknold. Kan ersattes af mere spidskål.
- 300 g spidskål ca 1/2 lile spidskål eller 1/4 stort
- 35 g rucola
- 1 pære
- 40 g hasselnødder
Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 6 spsk A38
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk citronsaft ca 1/2 citron
- 1/2–1 spsk estragon Kan erstattes af purløg (juster mængden alt efter om det er tørret eller frisk)
- salt og peber
Sådan gør du
- Bag nødderne i airfryer ved 140 grader i 5 minutter eller rist dem på en tør pande.
- Når hasselnødderne er kølet af, kan du “nulre” det meste af skallen af med et viskestykke.
- Skræl sellerien. Det er nemmest at gøre med en kniv. Skær sellerien i små tern ved at skære tynde skiver af selleriknolden, som du skærer på langs og på tværs.
- Skær spidskål fint.
- Skær pæren i tern (behold skrællen på)
- Bland ingredienserne til dressingen sammen.
- Bland spidskål og selleri sammen med dressingen.
- Læg rucola i bunden af et fad
- Læg spidskål og selleri ovenpå og top med pærestykkerne og de ristede nødder.
Se andre opskrifter på salater
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
